Top novosti

Dražen Zečić osvojio drugu nagradu publike na 61. Splitskom festivalu

Završeno je još jedno izdanje Splitskog festivala.

61. Festival zabavne glazbe i ove je godine opravdao status najpopularnijeg festivala, a uz poštivanje svih mjera opreza glazbeni producent i organizator festivala Tomislav Mrduljaš uspio je u svom naumu, tako da je festivalski program trajao čak devet dana i svakako pridonio dugo očekivanom splitskom šušuru.

Na finalnoj manifestaciji – večeri novih pjesama, na Prokurativama su nastupili brojni poznati glazbenici – legendarni pjevači zabavne glazbe Mladen Grdović, Dražen Zečić i Alka Vuica, a vjerni Splitu ostali su i poznati splitski glazbenici Alen Nižetić i Giuliano. Nove pjesme predstavili su Ivan Ive Županović, Boris Rogoznica, Ivica Sikirić Ićo, Best, Duje Stanišić, mladi kantautor ToMa kojem je to bio prvi nastup na Splitskom festivalu, a pažnju publike privukli su novi zanimljivi dueti Luka Basi & Ivana Kovač te Cambi & TBF . Svojim novim pjesmama i izgledom privlačile su i mlade glazbenice koje se mogu pohvaliti nagradama sa Splitskog festivala: Mia Dimšić, Domenica i Antonia Dora, a na pozornicu se u velikom stilu vratila i Dolores, pjevačica koja je obilježila zabavnu glazbu devedestih. Na Prokurative su se popeli i prošlogodišnji nagrađivani izvođači – Goran Karan i Ibrica Jusić te ponovo ovjenčani nagradama Neno Belan, Lorena, Tomislav Bralić i klapa Intrade i Tedi Spalato.

Foto: Luka Mladinić

Splitski miljenik, Neno Belan za svoju je pjesmu “Zvijezde” dobio 1. nagradu stručnog žirija, dok se publici najviše svidjela pjesma “Bambina mia” koju su otpjevali Cambi, TBF i ST KokeDraženu Zečiću pripala je druga nagrada publike za pjesmu “Ako život opet priliku mi da” čiji je i autor. Dražen ju je predstavio publici prije nekoliko dana, a svoju publiku nasmijao je duhovitim spotom. Prošlogodišnja pobjednica Lorena ove je godine dobila 2. nagradu ocjenjivačkog suda za pjesmu “Tvoja i gotovo” te nagradu za najbolju interpretaciju. Tomislav Bralić & Klapa Intrade osvojili su 3. nagradu publike dok je nagrada za najbolje stihove pripala posthumno Željku Pavičiću za pjesmu “Srce u koroti” koju je izveo Tedi Spalato.

Foto: Croatia Records

Prošlih dana Split je zaista živio glazbu, a brojni koncerti uoči Splitskog festivala pokazali su koliko su nam nastupi uživo nedostajali. Koncertom “Nina pjeva Split” Nina Badrić oduševila je publiku svojim izvedbama najljepših pjesama Splitskog festivala, dok je diva Doris Dragović održala koncert za pamćenje bacivši publiku u delirij izvedbama svojih najvećih hitova. U petak, 9. srpnja, održana je večer retrospektive 61. Splitskog festivala, nazvana “Kolone našeg vrimena”, na kojoj su jake snage domaće scene izvodili pjesme splitskih autora, čime je odana počast onima koji su ovaj grad upisali trajno na glazbenu kartu, a uz naše skladateljske velikane, na pozornici su pozdravljeni i izvođači koji su originalno izvodili njihove pjesme.

Foto: Maja Prgomet

Sve pjesme Splitskog festivala nalaze se na festivalskom dvostrukom CD-u koji je objavljen za Croatia Records i predstavljen na službenoj konferenciji za medije u Splitu na kojoj su se okupili brojni izvođači i predstavnici medija, a govorili su direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš, direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić i kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin, koja je osim festivalskog izdanja predstavila i CD “Vrući ljetni hitovi” – kompilaciju pjesama koje su obilježile kraj 2020. te 2021. godinu zasigurno će biti najbolji ljetni soundtrack za sve one koji bez glazbe ne mogu ni na godišnjem odmoru i kojima su slušalice obavezna ljetna oprema.

Svih 25 pjesama s ovogodišnjeg festivala poslušajte na dvostrukom CD-u 61. Splitskog festivala, koji možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna te na webshopu.

Naslovna fotografija: Maja Prgomet

780 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail