Novosti

Dražen Žanko predstavlja prvi singl s novog albuma

Naslovna pjesma albuma Dražena Žanka “Moja lička zima” dobila je svoj lyric video.

Ovu sjetnu i  nostalgičnu ljubavnu pjesmu za koju je tekst napisao Pavao Šulentić, a glazbu Dražen Žanko,  idiličnim prizorima iz Like, tog kršnog i ponosnog kraja, slikom prati i zanimljiv video. Cijeli album “Moja lička zima” kao i istoimena naslovna pjesma, odiše tekstovima koji opisuju Liku, Velebit, njezine stanovnike, običaje, nesretne ljubavi, duge ličke zime, odlazak u dijasporu, povratak u rodni kraj. Život u tom kraju nikada nije bio lagan, a upravo su to teme koje su u ličkim pjesmama uvijek aktualne.

Autor stihova Pavao Šulentić se za pjesmu “Moja lička zima” vraća u mladost, kad je dotična Marijana stigla iz Zagreba u Liku i to baš po najvećem snijegu i nevremenu. On je dobio zadatak da je otprati od vlaka do kuće. U tom kratkom vremenu rodila se velika ljubav koja je već sutradan nesretno ugasla jer se Marijana ranom zorom morala vratiti u Zagreb. Mnogi su tada na slične načine izgubili svoje Marijane…

Znano je da je veliki broj ljudi iz ličkog kraja napustio rodnu grudu i odselio u (osim u Zagreb i Slavoniju) Kanadu i Ameriku. Dr. Pavao Šulentić je opisom atmosfere iz vremena velikih migracija našega naroda, na svim pjesmama vjerno dočarao kako je to u Lici tada izgledalo. Pošto je i sam rođeni Ličanin, sve ove teme su mu iz prve ruke i te kako poznate, a neke od pjesama s albuma gotovo su autobiografske. Dražen Žanko je svojim neiscrpnim talentom i nedvojbenim glazbenim umijećem napisao melodije kojima je odlično upotpunio zanimljive Šulentićeve tekstove. Sve pjesme otpjevane su besprijekorno, a melodije odišu svježinom i profinjenim novitetima. Antonio Zadro modernim je pristupom u aranžiranju cijeli album oplemenio suvremenim zvukom. Tako je spoj gotovo narodnih Šulentićevih tekstova, novih Žankovih melodija i Zadrinih modernih aranžmana dobio još jednu vjerodostojnu ulaznicu za sve sljušatelje i slušateljice koji već godinama željno očekuju njegove nove hitove.

 

62 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail