Novosti

Drago Jakovčević predstavlja “(I Can’t Get No) Satisfation”

Početkom prošlog ljeta Drago Jakovčević objavio je “Saxofaction”, novi album kojim slavi svojih pedeset godina sviranja, stvaranja, ili kako sam Drago navodi, ljubavi sa saksofonom.

Isti materijal Drago je s punokrvnim bendom koncertno predstavio u petak, 30. rujna, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog pred brojnom publikom. Sada Drago predstavlja prvi singl, ujedno i video iz Lisinskog, i to upravo za onu ključnu pjesmu, inspiraciju za album i naslov istog – “(I Can’t Get No) Satisfation”. Slavnu, bezbroj puta prepjevanu numeru, koja je potekla iz pera Micka Jaggera i Keitha Richardsa, Drago Jakovčević oplemenio je svojom  izvedbom, u aranžmanu Zlatana Došlića.

Aktualni Dragin album sadrži osam vrhunskih covera velikih hitova domaće i globalne scene u izvedbi vrhunskih muzičara. “Saxofaction” je kovanica-dosjetka za koju Siniša Škarica u popratnom tekstu izdanja kaže kako mu se čini svakako najprikladniji slobodan prijevod “saksofona u akciji”, al svakako nije ni slučajnost što na početku izdanja “Saxofactiona” stoji ikonični “Satisfaction”. U nastavku stoje pravi svevremenski hitovi strane diskografije, no Drago se nije libio ni uhvatit u koštac s domaćim klasicima poput “Kad mi dođeš ti” i “Ako te pitaju” koje je bilo jako zanimljivo čuti u ovoj varijanti na koncertnoj promociji albuma.

Foto: Filip Bušić

1025 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail