Novosti

Dominik Novinc i Tedi Spalato u srodnom spoju – pjesmi koju će publika zavoljeti na prvo slušanje

Dominik Novinc (42) živi sa suprugom i dvoje djece u Grazu u Austriji. Od malih nogu bavi se glazbom, ali tek nedavno je otkrio svoj talent za pisanje pjesama.

Završio glazbenu školu u Njemačkoj gdje je učio svirati gitare i klavijature, a s glazbenim znanjem potpisuje svoje pjesme u potpunosti, od glazbe do aranžmana, čak i veliki dio produkcije. U godini 2018. objavio je svoj prvi studijski album Oda moru kao nezavisan glazbenik, a tijekom 2019. objavio je još nekolikih singlova.

Nova skladba Srodni spoj, koju je Dominik napisao 2019. godine tijekom života u Americi, bila je predviđena za jedan duet. Gotova cijela pjesma je producirana u njegovom privatnom studiju u Kaliforniji – njegov glazbeni prijatelj Emil Jakovčević je snimio gitare, a prateći vokali snimljeni su u Splitu. Dogodilo se krajem 2019. da se obitelj Novinc, nakon 8 godina života u Americi, odlučila za selidbu u Austriju. U isto vrijeme, tražeći jednog glazbenog partnera za duet, njegov prijatelj Mario Lešina iz Sacramenta spojio se s Tedijem Spalatom koji je 2016. godine imao nekolikih koncerata u Americi. Do tada Dominik i Tedi se nisu znali, a nakon što je čuo pjesmu odmah je prihvatio suradnju.

Zajednički spot sniman je u gradu Solinu gdje Tedi živi. Tamo su se sastali početkom lipnja sa snimateljskom ekipom Ivana Perića.
“Bila mi je prevelika čast napraviti jedan zajednički projekt s takvim glazbenim velikanom kao što je Tedi. Bila je prava uživancija snimiti spot, pogotovo ako imaš takvog glazbenika za duet. A i Tediju je bilo drago da može podržavati nove izvođače i promovirati svoj voljeni grad Solin.”,  kaže Dominik.

2844 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail