Novosti

Dobre vibracije nikad boljeg Aurea Festa!

Dobre vibracije pratit će ovogodišnji Aurea fest Požega 2018., od 30. kolovoza do 2. rujna, s nikad kvalitetnijim i raznovrsnijim programom.

Naslonjen na “Zlatne žice Slavonije” kao okosnicu, Aurea festa iz godine u godinu širi svoje sadržaje. Svesrdnu podršku organizatorima pruža pokrovitelj Grad Požega. ‘Moto je ‘dobre vibracije’, a ovom gradu uistinu su potrebne dobre vibracije. Ne odmičemo se od naše tradicije, ‘Zlatne žice Slavonije’ sastavni su dio Aurea Festa, ali nakon dugo godina imat ćemo imena u svim žanrovima glazbe koja nešto znače u Hrvatskoj i šire. Uvjeren sam kako će svatko pronaći nešto po svom ukusu, jer ovo je festival glazbe, ali i gastro festival, festival vina i tradicije’, rekao je gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.

Direktor Aurea festa Ivan Bunjevac istaknuo je da očekuje velik broj posjetitelja, jer su programi podređeni i prilagođeni publici koja uživa u glazbi te da sa sigurnošću može reći da je ovogodišnji festival najkvalitetniji i s najeminentnijim izvođačima do sada. Početak Aurea Festa je u četvrtak 30. kolovoza s tradicionalnom festivalskom povorkom, požeškom berbom grožđa i Izborom Najgizdavije Šokice te Festivalom običaja i kulturne baštine na Trgu sv. Trojstva. U večernjim satima četvrtka na lokaciji nekadašnjeg Atletskog stadiona održat će se 4. Aurea Jazz Fest, kojeg će tradicionalno kao domaćini otvoriti Big Band Požega s gostima poput Marka Tolje, te će se nastaviti koncertom grupe Cubismo. U noćnim satima u diskoteci Platinum-In održat će se Aurea Fest elektronske glazbe, na kojem će se predstaviti Peznt, najpoznatiji hrvatski house dvojac iza kojega se kriju Blacksoul i Mark De Line.

Petak, 31. kolovoza donosi Aurea Fest popularne glazbe, na kojem će se predstaviti 18 izvođača hrvatske popularne glazbe kao što su Mia Dimšić, Vanna, Igor Delač, Marko Tolja i drugi, a umjetnički direktor Aurea festa Damjan Pirović kao novinu najavio je Aurea Urban Fest u petak navečer, koji počinje po završetku Festivala popularne glazbe na lokaciji Atletskog stadiona. Na prvom požeškom Urban Festu predstavit će se TBF, Brain Holidays i Justin’s Johnson. U subotu, 1. rujna u dvorani Glazbene škole Požega nastupit će vrhunska regionalna zvijezda sevdaha Amira Medunjanin, dok će navečer na Trgu Sv. Trojstva zapjevati Petar Grašo.

2339 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail