Top novosti

Divlje jagode objavili dvostruko vinilno izdanje “Live in Beograd” s nezaboravnog koncerta u MTS dvorani

Nakon što su na veliko zadovoljstvo brojnih obožavatelja diljem regije objavili CD “Live in Beograd”, kultne Divlje jagode predstavljaju dvostruko vinilno izdanje s nezaboravnog koncerta u MTS dvorani. 

Na povijesnom koncertu gostovali su legendarni Tifa i pjevač grupe Osvajači – Čipi, a pjesme kao što su “Let na drugi svijet”, “Marija”, “Autostop”, “Kap po kap”, “Motori” i “Šejla” podsjetile su na dugu i bogatu karijeru jednog od najvećih rock bendova naših prostora. U protekloj godini nizom slavljeničkih koncerata Divlje jagode su obilježili 45 godina postojanja. “Live in Beograd” održan je 8. listopada 2022. u beogradskoj MTS dvorani bio je jedan od koncerata na toj slavljeničkoj turneji, a isti će osim CD-a i vinila uskoro osvanuti i na Blu-rayu.

Nakon beogradskog koncerta, Zele je izjavio:‘Live in Beograd’ je točno ono što smo čekali sve ove godine. Mislim da će sada i zadnjem muzičkom laiku biti potpuno jasno da Divlje jagode podjednako pripadaju Balkanu kao i Zapadu. Mi smo na koncertu ‘Live in Beograd’ poklonili publici, u pravom smislu toga izraza, doslovno zadnji atom snage, uložili smo sve što smo znali i što smo mogli. Publika je zauzvrat, ne štedeći se niti jednoga trenutka, dokazala da su im Jagode u srcu.

Mix i master za album radio je Zoran Švigir Švigi. Dizajn je djelo kultnog grafičkog dizajnera i umjetnika Igora CC Kelčeca koji je već desetljećima uz Divlje jagode, ali i osnivača benda Zeleta Lipovaču. Iako na YouTubeu postoje stotine live snimaka njihovih koncerata, ovo su prva službena izdanja jednog koncerta Divljih jagoda na nosačima zvuka.

Album “Divlje jagode – Live in Beograd od danas možete pronaći u prodaji po cijeni od 30 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.

Fotografije: Nenad Tubić Wood

 

215 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail