Novosti

Divandžije okupile stare pjesme i napjeve na albumu Oj, premila mladosti…

Divandžije su osnovane 2016. godine, a specifičnost ove skupine je što njezini članovi dolaze iz različitih županija, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske, točnije iz Svilaja, Novog Grada, Piškorevaca i Novih Mikanovaca.

Divandžije su upravo objavile svoj prvi studijski album Oj, premila mladosti… na kojem su ispunili svoju misiji, a to je očuvanje tradicije pjevanja starih pjesama i napjeva koji lagano odlaze u zaborav. Na albumu se nalaze tradicionalna kola poput Drumarca i Šokačkog kola, zatim nezaobilazni Bećarac, potom obrade tradicionalnih pjesama Mene majka jednog ima, Lipa Kajo, Sinoć kad sam poš’o u lov na jelene, Ne plači draga i drugih, a tu su i novokomponirane pjesme Lopovi, Sve si misli jedan baja i Šokačka čežnja. Na albumu Oj, premila mladosti… svirali su Josip Požega (samira, kontra), Josip Dorić (bas, violina) i Krunoslav Dražić (bračevi), glazbeni producent i ton majstor bio je Tihomir Ivanetić iz Rockoko Studija, a mastering je radio Goran Martinac u Croatia Records Studiju.

Divandžije broje mnoge nastupe širom Slavonije i izvan Republike Hrvatske, a trude se i do što originalnijeg spremanja i promoviranja šokačke nošnje. Njihova misija je jedinstvena, ali su i oni kao skupina među rijetkima koji na ovakav način drže do tradicije i pri tome u najtežoj godini objavljuju nosač zvuka. Inače, Divandžije su: Matej, Adam i Josip Dorić, Josip Požega, Josip Tremboš i Karlo Ivešić.

Album Oj, premila mladosti… možete kupiti po cijeni od 59 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

1594 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail