Top novosti

Dino Merlin priuštio publici pravi spektakl na dva rasprodana koncerta u Osijeku!

Slijede Švedska, Italija, Austrija, ali i novi povratak u Hrvatsku

Listopad će ostati upamćen kao mjesec kada su se cijelom Hrvatskom orili bezvremenski hitovi Dine Merlina. Rasprodanu dvoransku turneju sarajevski kantautor počeo je prije petnaest dana dvostrukim koncertom u Rijeci, prošli vikend razgalio je Dalmatince u dupkom ispunjenoj dvorani Krešimira Ćosića u Zadru, a ovaj vikend očarao je Slavonce i obožavatelje iz susjednih zemalja koji su dvije večeri zaredom do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu Gradski vrt u Osijeku i više od dva sata u glas sa svojim glazbenim idolom pjevali pomno odabrane evergreene iz njegove uspješne karijere koja traje gotovo 40 godina.

Foto: Željko Vidinović

“Kao što bi rekla moja pjesma, kako da kažem koliko mi ovo sve znači. Nemam riječi kojima bih obuhvatio sve ono što osjećam. Zahvalan sam i privilegiran zbog ovakve divne povezanosti s publikom u svakome gradu, pa i ova posljednja dva dana u Osijeku, gdje su se sve ove duše stopile s mojim pjesmama u zajedničkoj želji da dijelimo i širimo ljubav i poštovanje. I eto, uspjelo nam je opet! I to je nešto što svakog umjetnika gura naprijed, daje snagu i elan, i od čega se nikad ne možeš umoriti – volim svirati, pjevati, i stvarati, još uvijek me drži dječačka radoznalost. Nema ništa ljepše od noći poput ovih”, kazao je hitmejker nakon rasprodanog dvostrukog koncerta u srcu Slavonije.

Foto: Željko Vidinović

Nakon osječkog trijumfa, rekorder koji iz mjeseca u mjesec puni svaku dvoranu i arenu u kojoj gostuje, odlazi na sjever Europe, gdje obilazi Švedsku, sredinom studenoga priprema i prvi veliki koncert u Italiji, a onda se ponovno vraća u Hrvatsku, gdje ga u Areni Varaždin obožavatelji čekaju 3. prosinca. Samo tjedan dana poslije, u subotu 10. prosinca, priprema i veliki koncert u bečkom Wiener Stadthalle, najvećoj dvorani u Austriji. A uspješnu godinu, koja ga je nakon duge stanke uzrokovane pandemijom, vratila u najdraži i najbliži kontakt s publikom zaključit će još jednim koncertnim spektaklom u Hrvatskoj – u hotelu Rixos Premium Dubrovnik, gdje priprema nezaboravan ulazak u novu 2023. godinu.

Ni tada za Dinu Merlina ne počinje predah, nego još jedan novi početak koji ga posebno raduje – nastavak turneje jer ga nestrpljiva publika gladna njegova glazbeno-scenskog spektakla željno iščekuje. U tom planu su i veliki koncerti u Zagrebu i Splitu, a sudeći prema interesu za ovih dosadašnjih sedam koncerata u prvom dijelu hrvatske turneje, koji su svi redom rasprodani u rekordnom roku, svi ljubitelji dobre glazbe i pozitivne vibracije žele iskusiti jedinstveni koncertni doživljaj s ovim glazbenim čarobnjakom u glavnoj ulozi.

Naslovna fotografija: Željko Vidinović 

793 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail