Top novosti

Dino Merlin, Marko Perković Thompson, Mia i Franka dobitnici Top.HR Music Awardsa

Proteklog petka upriličena je dodjela glazbenih nagrada Top.HR Music Awards koja se realizira u suradnji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a Hrvatska, a koja je otkrila tko su najuspješniji glazbenici u protekloj godini.

Ovo je jedna od najrelevantnijih nagrada jer se dodjeljuje sukladno preciznim podacima dobivenim od radijskog emitiranja i liste HR Top 40, a koja uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, zatim od fizičke prodaje te podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Među laureatima ovogodišnje nagrade su i izvođači Croatia Recordsa. Najveća regionalna glazbena zvijezda Dino Merlin, koja je obilježila zadnji kvartal 2020. godine najavom novog albuma i singlovima “Mi” i “Dođi”, dobitnik je nagrade za streaming izvođača godine.

Streaming singl godine ima Marko Perković Thompson koji je također objavio novi diskografski povratak, a započeo ga je hit singlom “Ne boj se” koji je zasluženo osvojio nagradu.

Niti ovogodišnja dodjela nagrada nije mogla proći bez pop zvijezde Mije Dimšić koja ponovno ima najprodavaniji album godine. Ovoga puta riječ je o njezinom trećem albumu “Sretan put” objavljenom u prosincu 2019. godine, a koji je publiku osvojio hitovima “Sretan put”, “Pomiče se sat”, “Unatrag”, “Ovaj grad”, “Cesta do sna” i duetom s Markom Toljom “Sva blaga ovog svijeta”.

Još jedna pop zvijezda obilježila je 2020. godinu, a to je Franka Batelić koja je dobitnica Top.HR Music Awardsa za ženskog izvođača godine i to drugu godinu zaredom. I njezine pjesme nisu silazile s top lista, a tu se posebno ističu “Plan B” i “Prvi osjećaj” dok je obradila i veliki hit Harryja Stylesa “Watermelon Sugar”.

Svakako treba istaknuti kako su dodjelu nagrada, po prvi put održanu u drugačijem, virtualnom izdanju, obilježili i glazbenici koji su prisustvovali ovoj svečanosti. Među njima su bili i Dino Merlin, Radojka Šverko, Damir Urban, Opća Opasnost, Marko Perković Thompson, Franka Batelić i  Mia Dimšić, a neki od njih su i nastupili. Dio programa posvećen je legendama hrvatske glazbe, Rajku Dujmiću i Krunoslavu Kići Slabincu.

 

 

2455 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail