Novosti

“Die kuh im nussbaum” – novi spot i singl Cinkuša

“Die kuh im nussbaum”, naziv je novog singla i spota odličnih Cinkuša kojim je redatelj Darko Drinovac na neki način zaokružio video trilogiju njihovog posljednjeg albuma “Krava na orehu”.

Album je ove godine osvojio Porin u kategoriji najboljeg albuma etno glazbe s kojeg su već prije objavljeni uspješni singlovi i spotovi “Tiček”, “Oj, mladosti moja” i “Deca moja deca”.  Naslovnu pjesmu “Die kuh im nussbaum” (Krava na orehu) iz “Balada Petrice Kerempuha” Miroslava Krleže preveo je Boris Perić, a bliska je umjetničkom izričaju izvrnutog pogleda na svijet “mundus inversus”, kažu Cinkuši.

Svoju 20 godišnjicu glazbene karijere, Cinkuši se spremaju proslaviti koncertom u zagrebačkoj Tvornici, u petak, 11. svibnja. Gosti su Krešo Oremuš (usna harmonika), Igor Pavlica (truba), Mateja Lanović (vokal), Petrica Kerempuh glavom i bradom te gosti koje Cinkuši najavljuju kao iznenađenje. Tonski majstor koncerta je Dragutin Smokrović Smokva.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 40 kn, a na dan koncerta iznosit će 60 kn. Prodajna mjesta su: www.entrio.hr, Tvornica Kulture, Dirty old shop, Rockmark, Aquarius CD Shop.

Pjesmu “Die kuh im nussbaum” potražite na singlovi.crorec.hr.

Album “Krava na orehu” kupite na:
Webshopu
iTunesu
Amazonu
Deezeru

1533 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail