Novosti

Daria Hodnik i Mario Huljev “Bitangi i princezi” dali jednu novu, funky dimenziju

Veliki hit „Bitanga i princeza“, kultne grupe Bijelo dugme, obradili su Daria Hodnik – Marinković i Mario Huljev.

Dvoje vrhunskih vokalista donose nam ovaj rock klasik u funky ritmu u aranžmanu Dalibora Marinkovića. Ova pjesma objavljena je na istoimenom albumu 1979. godine uz ostale legendarne hitove poput „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „Ipak, poželim neko pismo“, „Sve će to mila moja prekriti ružmarin, snjegovi i šaš“. Album je prodan u rekordnoj nakladi, a pjesma „Bitanga i princeza“ do danas je ostala izazov mnogim pjevačima. Ova obrada u drugačijem ritmu, ali sjajnoj interpretaciji Darije i Marija pokazala je njenu bezvremensku vrijednost.

Popratni video spot sniman je dok je sjajna obrada Bijelog Dugmeta i nastajala, a proces stvaranja materijala odvijao se u studijima Dado Marinković i Jazzbina dok je cijeli materijal miksan u studiju MB. Video spot možete pogledati na sljedećem linku:

Na pjesmi je surađivao i impresivan popis glazbenika, Dalibor Dado Marinković na bubnju i udaraljkama, Alen Svetopetrić na bas i električnoj gitari, Bruno Mičetić na električnoj gitari, Antonio Geček na trubi, Maasej Kovačevićna klaviru i Gojko Tomljanović na synthu.

2375 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail