Novosti

Dangube vole glazbu na svijetu najviše!

Jedan od najpoznatijih podravskih tamburaških sastava, Dangube, predstavlja prvu autorsku pjesmu “Na svijetu najviše”.

Peteročlani sastav iz Đurđevca kojeg čine pjevač Krešimir Kovačević, basprimaši Mario Matkov i Ivan Begović, kontraš Filip Jurišić te bubnjar Marko Švedek odlučili su napraviti autorski iskorak i predstaviti se široj publici nakon 20 godina postojanja i velikog broja odsviranih gaža.

Glazbu potpisuje Denis Špegeljtekst Tatjana Markovčić, a aranžman je radio Branimir Jovanovac. Za pjesmu su snimili i video spot kojeg je režirao Petar Begović.
“S obzirom na prijateljstvo Kreše i Denisa Špegelja i jedne njihove kave u lokalnom bircu, odabrana je pjesma više iz zezancije. Iako do sada ni jedna tako dogovorena pjesma nije zaživjela, preslušavanjem demo verzije na probi shvatili smo da je posebna i da ju moramo objaviti.”, pojasnili su dečki i rekli kako Podravci teško mogu bez Slavonaca pa su pjesmu poslali Branimiru Jovanovcu.
“Pjesma nam se svima zavukla pod kožu i vidimo kako je mnogi mladenci koriste za svoj prvi ples. Već imamo i nastavak koji je za sada u radnoj verziji, ali sve će doći u svoje vrijeme”, ističu.

3538 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail