Top novosti

Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre u utrci za Cesaricu

Damir Kedžo pobjedom na Dori izborio je svoje mjesto u prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnje Eurovizije u Rotterdamu.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije natjecanje je otkazano, ali njegova pjesma Divlji vjetre nastavlja nizati uspjehe. Nakon što je odmah po ulasku na HR Top 40 listu emitiranja domaće glazbe zasjela na prvo mjesto, provela čak dva tjedna u trendingu Youtube-a i osvojila radijski eter te digitalne platforme, publika ju je prepoznala kao jednu od najpopularnijih i najuspješnijih pjesama objavljenih u izbornom razdoblju, čime je Divlji vjetar ušao u konkurenciju za Hit ožujka hrvatske glazbene nagrade Cesarica.

Od prvog dana sam beskrajno vjerovao u ovu pjesmu, osjećam je svakim dijelom sebe dok ju pjevam i to ste prepoznali. Pjesmu je kao pobjednicu Dore izabrala publika svojim glasovima, najslušanija je pjesma na hrvatskim radijskim postajama, ima više od milijun i pol pregleda na YouTubeu i presretan sam. Najljepše je kad pjesma nađe put do srca publike, jer to je jedini smisao bavljenja glazbom. Hvala dragi ljudi na tome što ste birali, što volite i slušate Divlji vjetre. Glasajte za pjesmu Divlji vjetre, vjerujem da zaslužuje Cesaricu ožujka, volim vas… rekao je Damir Kedžo.

Autor glazbe i teksta pjesme Divlji vjetre je Ante Pecotić, dok aranžman potpisuju  Bojan Šalamon Shalla i Matija Rodić kojima se u Eurovision edit verziji pridružuju imena svjetskog glasa. Producent nove verzije je Moh Denebi koji je radio s Loreen, Outlandishem, pobjednicima Eurosonga Elenom Paparizou i Mansom Zelmerlöwom, dok je miks radio Ronny Lahti koji je surađivao s grupom Roxette, Britney Spears, Westlifeom i drugima. Mastering je radio Tom Waltz, a sve je snimano i producirano u Stockholmu.

3247 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail