Novosti

Dado Marinković singlom Endless Day najavio prvi solo album

Dado Marinković iza sebe ima itekako respektabilnu glazbenu karijeru, prije svega kao dugogodišnji bubnjar Parnog valjka, zatim i kao session bubnjar za veliki dio regionalne scene, ali i u nekoliko jazz projekata.

No, ono što su znali samo njegovi bližnji i prijatelji glazbenici jest da je godinama Dado pripremao i svoj prvi solo album, a upravo je objavljen i prvi singl Endless Day na kojem je baš kao i na albumu okupio pravu glazbenu kremu. Glazbu i aranžman za ovaj instrumentalni biser potpisuju Dado Marinković i Kristijan Terzić, miks su radili Dado i Marijan Brkić Brk, a svirali su: Vladimir Samardžić (bas), Bruno Mičetić (električna gitara), Vojkan Jocić (saksofon), Mladen Ilić (konge), Kristijan Terzić (klavijature) i Dado Marinković (bubnjevi i perkusije). Videospot je radio Igor Ivanović.

My Life naziv je prvog solo studijskog albuma Dade Marinkovića, nazvan upravo onako kako on glazbu doživljava – kao svoj život. Jer ako želiš uspjeti moraš to i živjeti. Moto je to onih pravih profesionalaca poput Dade kojima glazba nije samo hobi i nekakav financijski prihod, nego i vlastita satisfakcija, emocije i u konačnici – život. Na albumu je osim spomenutih glazbenika ugostio i Matiju Dedića, Vasila Hadžimanova, Zvjezdana Ružića, Joea Kaplowitza, Marijana Brkića, Antu Gelu, Marija Rašića, Elvisa Penavu, Miroslava Lesića i druge. Album je spoj jazza, funkyja i world musica, odnosno hrvatski odgovor na svjetske skladatelje moderne glazbe. Rezultat? Pravo instrumentalno remek djelo kako su ga neki glazbenici već prozvali.

Album My Life bit će objavljen digitalno u petak, 4. prosinca, a na CD-u 11. prosinca.

 

Foto: Saša Huzjak

 

1177 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail