Top novosti

Dado Marinković koncertom dostojnim svjetskih pozornica predstavio album “My Life”

“My Life”, album prvijenac jednog od najboljih regionalnih bubnjara današnjice Dade Marinkovića, objavljen je u prosincu prošle godine, a sada je nakon korona lockdowna zaživio i na pozornici.

I upravo je pozornica ta kojom suvereno vlada ovaj glazbenik zajedno sa svojim prijateljima, onima koji su sudjelovali u snimanju albuma, ali i onima koji ga prate uživo. Ovoga puta to su bili Robert Vrbančić na basuVojkan Jocić na (sopran) saksofonuKristian Terzić na klavijaturama i Davor Doležal na gitari. Koncert je imao i jednu specijalnu gošću, a to je Dadina supruga Daria Hodnik Marinković koja je otpjevala vokale na pjesmi “The Fullness of Peace”.

Foto: Nikola Knežević

Foto: Nikola Knežević

Bend je izveo sve pjesme albuma i pretvorio ih u pravo live fusion remek-djelo dostojno svjetskih pozornica. Ispunjen ljetni vrt Vintage Industrial Bara dokazuje koliko ga publika cijeni, ali i glazbena struka pa su se u publici našle njegovi brojni kolege poput Akija Rahimovskog, Marijana Brkića Brka i Berislava Blaževića Bere iz Parnog valjka, Nikše Bratoša, Miroslava Lesića Lesiquea, Brune Mičetića, Ivica Premelča, Kristijana Beluhana i drugih.

Foto: Nikola Knežević

Foto: Nikola Knežević

Album “My Life” je doslovno Dadin život, nastajao je godinama, a krajnji rezultat je nevjerojatan i spada među sami vrh hrvatske fusion glazbe, ali i puno šire.
“Album se radi iz razloga da se može svirati uživo tako da smo jedva dočekali ovaj koncert. Konačno se svira, ljudi se druže, izlaze i viđaju se, zato smo i napravili ovo koncertno predstavljanje”, rekao je Dado Marinković koji ističe kako je sebi najteže raditi glazbu.
“Uvijek imaš vremena za nekog drugog, a za sebe misliš da imaš, ali nije tako. Počeo sam raditi album još prije 10 godina s 4 pjesme i nisam bio siguran bi li to izbacio kao solo ili s bendom, ali sam odlučio da bude dio solo albuma. Neke stvari sam napravio i glupo bi bilo da stoje u ladici, pa smo onda snimili ostatak i stavili na jedan album”naglašava.

Foto: Nikola Knežević

Dado je na albumu miješao jazz glazbu s funkom, bluesom, rockom i etnom, a ova ubitačna kombinacija savršena je za pozornica pa se nadamo da ćemo još puno puta “My Life” čuti na pozornici jer su to Dado i njegova ekipa itekako zaslužili. “My Life” možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna, a na webshopu je u tijeku akcija s popustom od 30 posto povodom Europskog nogometnog prvenstva.

 

 

460 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail