Top novosti

Crvena jabuka oduševila je sinoćnjim virtualnim koncertom

Crvena jabuka, jedan od najpopularnijih regionalnih bendova, sinoć je održala svoj prvi virtualni koncert.

Iako je Dražen Žerić Žera, legendarni frontman benda nevoljko pristao na ovakav oblik koncerta, priznajući da je u više od 35 godina karijere naučio komunicirati s ljudima koji su ga došli slušati, ipak je po prvi put mogao pozdraviti publiku na nekoliko kontinenata.

“Prva ideja je bila da koncert bude uživo u Lisinskom i virtualno tako da ljudi koji iz bilo kojih razloga ne mogu doći na koncert ne budu zakinuti. Međutim, velika dvorana Lisinskog ipak nije bila u upotrebi i onda nam je ostao samo ovaj virtualni dio. Ako gledam to sa strane publike, ovakav vid koncerta ima nekih prednosti, jedan kupi kartu, a više njih zajedno gleda, imaš komoditet svog doma, gledaš koncert ko neku utakmicu, možeš jesti, piti. S druge strane nestaje ona interakcija između nas i publike koju mi u ovom slučaju samo zamišljamo, ne vidimo je i ne čujemo pa je nama utoliko teže. Jednostavno nismo na takav oblik koncerta navikli. Vjerujem kako je ovo samo prolazno prilagođavanje situaciji,” rekao je Žera.

Koncert je započeo pjesmom “Nocturno” s istoimenog albuma objavljenog 2018. godine. Žera je vješto vodio publiku kroz sve godine u kojima je Crvena jabuka oduševljavala publiku mnogobrojnim hitovima i zbog kojih je stekla kultni status. Crvena jabuka poznata je po dugotrajnim koncertima pa je tako i ovaj virtualni trajao gotovo dva sata, a mogli su se mogli čuti hitovi: “Ne dam da ovaj osjećaj ode”, “Da nije ljubavi”, “Vjetar”, “Tugo nesrećo”, “Bježi kišo s prozora”, “Dirlija”,“Tuga, ti i ja”. Koncert su završili pjesmom “Grade moj”, također s albuma “Nocturno”.  

U godini u kojoj smo zakinuti za live koncerte, svaki doživljaj glazbe je hvalevrijedan potez organizatora i izvođača, a zahvaljujući organizatorima Music Time i Croatia Recordsa, Crvena jabuka donijela je dašak koncertne atmosfere u domove publike koja željno očekuje njihov povratak na velike pozornice.

2194 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail