Top novosti

Crvena jabuka nakon Zagreba predstavila Tvrđavu i u Sarajevu

Album Tvrđava nakon zagrebačke promocije predstavljen je u klubu Aquarius Vils u Sarajevu.

Novi studijski album jedne od najpopularnijih pop grupa u regiji, uz pridržavanje svih epidemiloških mjera, bio je odličan povod da se prijatelji benda i autorska ekipa nađu na istom mjestu. 

Dvadeset i drugi studijski album grupe Crvena jabuka, koja ove godine slavi punih 35 godina postojanja, predstavili su društveni i kulturni djelatnik Marijo Pejić, autori na albumu Dino Muharemović i Mirko Šenkovski Geronimo te Dražen Žerić – Žera. Promocija je realizirana u okviru projekta Laboratorij ideja i umjetničkih praksi. Organizatori promocije bili su diskografska kuća Croatia RecordsUdruga Libertas i klub Aquarius Vils.

Album Tvrđava nosi prepoznatljiv zvuk Crvene jabuke i zapravo je dio životne priče iskrenog, emotivnog i dosljednog Sarajlije Dražena Žerića – Žere, koji i danas, jednakim žarom, sa ‘Šeherom’ u duši, uspješno, prkosno i dostojanstveno, promovira svoj grad Sarajevo na mnogobrojnim nastupima u regiji i diljem svijeta“, izjavio je dr. sc. Marijo Pejić.

Većinu pjesama na novom albumu potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo, koji uz Dražena Žerića potpisuje i gotovo sve aranžmane pjesama, i Dragana Kajatazović Šenkovski. Ostatak autorske ekipe čine Dino MuharemovićLaris PašalićSamir KadirićŽeljko KrznarićDragan Spajić Gale Mirosav Stolica. Glazbenu produkciju cijelog albuma potpisuju Mirko Šenkovski GeronimoDražen ŽerićLaris Pašalić Marin Meštrović.

Dobre pjesme uvijek nađu put do publike, a mediji samo ubrzaju taj put. Mislim da je iskrenost najbitnija. Pjesmu Nebesko platno, koja mi je posebno značajna na ovom albumu, posvetili smo našem dizajneru Davoru Papiću koji je izgubio život 2017. godine. Bio je jedan od najboljih sarajevskih grafičkih dizajnera kojem dugujemo sve omote naših albuma i plakate“, rekao je Žera na promociji u Sarajevu.

Novi studijski album Crvene jabuke Tvrđava možete kupiti po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili u webshopu.

1360 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail