Novosti

Crvena jabuka i Željko Samardžić opjevali Aleje ljubavi

Tjedan dana nakon objave novog spota i pjesme Crvene jabuke, Tvrđava, još jedna pjesma, točnije duet, oduševili su publiku diljem regije.

Željko Samardžić i Dražen Žerić Žera po prvi put su zajedno udružili glasove u pjesmi Aleje ljubavi. Već od najave njihove suradnje publika je s nestrpljenjem očekivala pjesmu autora Mirka Šenkovskog Geronima i Miroslava Stolice koji potpisuje aranžman ove pjesme. Spot se snimao gotovo cijelo ljeto  na području cijele regije, od Skoplja, preko Beograda, Sarajeva, Zagreba, Ljubljane i Podgorice do Skadarskog jezera i hrvatske obale te naravno Mostara, rodnog mjesta Dražena Žerića Žere i Željka Samaradžića koji je nedavno proslavio 65. rođendan.

Režiju spota potpisuje Haris Dubica, bosanski redatelj s adresom u Švicarskoj. Spot je sniman tijekom pandemije koronavirusa tako da je sama realizacija bila otežana, no ništa ih nije spriječilo da pređu 5 tisuća kilometara i snime materijal vrijedan jednog od najdugovječnijih bendova naših prostora, Crvene jabuke, te jednog od naših najboljih pjevača Željka Samardžića.

Crvena jabuka ovoga petka, 9. listopada ekskluzivno na Deezeru objavit će novi studijski album Tvrđava i time dostojno proslaviti 35. godišnjicu benda. Ovu veliku obljetnicu započeli su početkom svibnja ove godine objavom albuma Sarajevo 1985. – 2020., a sve je trebalo kulminirati velikim koncertom u Domu sportova ovoga listopada, no zbog koronavirusa čeka se novi datum koncerta. Album Tvrđava uskoro će biti objavljen i na CD-u te će se moći kupiti po cijeni od 99 kuna.

3279 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail