Top novosti

Crvena jabuka digla Lisinski na noge!

Sinoćnjim koncertom u Lisinskom legendarna Crvena jabuka oduševila je mnogobrojnu publiku.

Da su u odličnoj formi, predvođeni sjajno raspoloženim Žerom, pokazali su još na ljetnoj turneji, a u rasprodanom Lisinskom rasplesana i raspjevana publika pokazala je kolika je željna prave koncertne atmosfere. Dugoočekivani zagrebački koncert započeo je recitalom Fabrisa Pinje kao uvod u pjesmu “Balada”, jednog od najvećih hitova grupe Indexi, nakon čega je Žera nastavio s hitovima Crvene jabuke s aktualnog albuma “Tvrđava” te starijim hitovima koji su obilježili njihovu više od 35 godina dugu karijeru. Već u prvom dijelu koncerta, nakon hita “Bježi kišo s prozora” koji je sve prisutne digao na noge, direktor diskografske kuće Croatia Records i predsjednik Hrvatske diskografske udruge, Želimir Babogredac, uručio je Žeri posebno priznanje, Multi-platinum award za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos.

Posebna gošća koncerta bila je sopranistica Marija Vidović, koja je na iznenađenje svih prisutnih sa Žerom otpjevala “Miss Sarajeva”, svjetski hit grupe U2 iz 1995. godine u kojoj opernu dionicu pjeva Luciano Pavarotti, a za njihovu izvedbu publika ih je nagradila gromoglasnim pljeskom. Publika je s oduševljenjem dočekala i regionalnu zvijezdu Željka Samaradžića koji je nakon velikog hita “Aleja ljubavi” sa Žerom otpjevao i “Nekako s proljeća”.

Umjesto poznatog bosanskohercegovačkog glumca i pisca Josipa Pejakovića, u pjesmi “Tvrđava” gostovao je Fabris Pinjo. Trosatni koncert Crvene jabuke završio je bisom, a pjesme “Uzmi me kad hoćeš ti”“Do neba” i “Grade moj” Žera i Crvena jabuka odsvirali su jednakom energijom kao i na početku koncerta. Nakon gotovo dvogodišnjeg otkazivanja koncerata i njihovog održavanja pod posebnim mjerama, sinoćnji koncert Crvene jabuke pokazao je jednako veliku žeđ izvođača i publike za pravim koncertnim spektaklima.

Fotografije: Samir Cerić Kovačević

1877 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail