Top novosti

Croatia Records osvojila najviše Porina

Parnom valjku 4 nagrade!

Croatia Records i ove je godine osvojila najviše Porina. Od 40 ukupnih nominacija za najprestižniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj, u ruke izvođača i suradnika vodeće diskografske kuća otišlo je čak 12!

Izvođači, producenti, tonski snimatelji, urednici i redatelji svojim su doprinosom obogatili domaću glazbenu scenu u 2022. godini za niz sjajnih djela kojima je sada čuvena platinasta statueta osigurala povijesno mjesto i poseban značaj.  

Foto: Julien Duval

Parni valjak osvojio je čak 4 Porina: Album godine, najbolja snimka albuma i najbolji koncertni album – ”Dovoljno je reći… Aki” (producenti Marijan Brkić i Goran Martinac) te Najbolja izvedba grupe s vokalom s pjesmom ”Ponovo”. Jedan od istinski najvažnijih bendova u Hrvatskoj ponovno je nagradama za izvrsnost opravdao svoju dugovječnost i pijetet koji gaji prema glazbi.

Foto: Matej Grgić

Zvonimir Radišić i Pavao Mašić imali su po 3 nominacije, a Marin Fulgosi je za Najbolju snimku albuma klasične glazbe ”Johann Sebastian Bach (1685.-1750.): Goldberg variations” Pavla Mašića odnio i Porina! Iznimno talentirani jazz gitarist Radišić tek je kročio na scenu, a osim nominacijama nagradio se i nastupom na Porinu gdje je izveo skladbu “Orange vibes” s albuma nominiranog za najbolji album jazz glazbe.

Foto: Matej Grgić

Višestruko nagrađivani kantautor J.R. August je albumom “Still Waters” osvojio nagradu za Najbolji album alternativne glazbe, što je velika čast s obzirom na snažnu konkurenciju. Najboljim albumom etno-glazbe proglašen je album ”Folk&Roll”, koji izvode Singrlice & Sudar Percussion, a koji producentski potpisuju Bernard Mihalić i Tomislav Jozić.

Foto: Matej Grgić

Lu Jakelić, Vanna i Mia Dimšić su moćnim nastupima u svečanoj večeri dodjele dokazale publici da su na najvišoj mogućoj glazbenoj razini, a mnoge je oduševio način na koji su svojim vokalima zaokupile pažnju cijele dvorane i publike pred malim ekranima.

Foto: Matej Grgić

Croatia Records bila je vlasnik svih nominacija u kategoriji Najbolji album tamburaške glazbe, a album Zagrebačkih tamburaša i gostiju “Zagrabi Mando, zagrabi” producenta Darka Derviševića osvojio je prestižnu nagradu. Za Najbolji World Music album nagrađen je “Untamed” Borna Šercar’s Jazziane Croatice feat. LADO (producenta Janka Novoselića).

Foto: Matej Grgić

U kategoriji Producent godine, nagradu je odnio izrazito talentirani Ivan Pešut čija su zasluga singlovi koji su došli na vrh top lista. Za Najbolju izvedbu klasične glazbe nagrađena je “Goran Listeš: Omaggio a Marko Ruždjak Op. 17” u izvedbi Petrita Çekua s albuma Omaggio a Goran – Muzika za gitaru Gorana Listeša. Album “Het” grupe Emanuel (Zoran Švigir, Domagoj Pavin, Petar Ivkić) nagrađen je za Najbolji album popularne duhovne glazbe.

Foto: Matej Grgić

Od srca čestitamo nagrađenima.

505 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail