Top novosti

Croatia Records oglasila se o bendu Crvena jabuka

Crvena jabuka je veliki brand, jedna je od najaktivnijih grupa i diskografski i koncertno.

Isto tako jedna je od rijetkih grupa čiji je cjelokupni katalog u arhivi Jugotona i Croatia Recordsa na čijoj smo vjernosti svih ovih godina zahvalni. Crvena jabuka postala je sinonim kvalitete prepoznate na ovim prostorima, a mi kao diskografska kuća iznimno smo ponosni što su naša dva brenda povezana već gotovo četrdeset godina.

Dražen Žerić Žera apsolutna je konstanta benda od njegovog osnutka, a od 1987. godine kada preuzima ulogu pjevača benda svojim je specifičnim vokalom, a potom izgledom i stavom postao sinonim za Crvenu jabuku. Njegov prepoznatljiv glas nostalgično je obojao stihove, bilo da se radi o ljubavnim pjesmama ili pjesmama o Sarajevu, gradu kojemu su posvetili cijeli album.

U posljednjih nekoliko godina Crvena jabuka je koncertno i diskografski jedan od najaktivnijih izvođača. Održali su niz nevjerojatnih koncerata diljem regije i cijelog svijeta pružajući nezaboravne glazbene trenutke, a na samo Valentinovo ove godine napunili su i najveći koncertni prostor, Arenu Zagreb.

Dražen Žerić Žera uvijek je isticao da je iskrenost prema publici i emocija koju joj pružaju jedini recept za dugovječnost grupe. Sve ove godine u Crvenoj jabuci svirali su i djelovali mnogi članovi što je uobičajeno za grupe s dugogodišnjom karijerom, ali Žera je onaj koji Crvenu jabuku drži na okupu glasom i svojom pojavnošću. Upravo iz toga razloga njihov aktualni album nosi naziv “Žera & Crvena jabuka – Neka nova jutra” koji je ujedno i njihov dvadeset i treći studijski album koji smo objavili.

Veselimo se uspješnoj diskografskoj suradnji i u narednim godinama.

 

412 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail