Novosti

Cinkuši i Picksiebner po prvi put zajedno na pozornici u klubu Boogaloo

Cinkuši i Picksiebner, jedinstveni bendovi na hrvatskoj glazbenoj sceni, svoj prvi zajednički cjelovečernji koncert održat će 13. travnja od 20 sati u klubu Boogaloo. Plod njihove zajedničke suradnje je i singl “Vođe” koji će uskoro biti predstavljen javnosti, a kojeg će premijerno izvesti u ZagrebuGlazbu i tekstpjesme potpisuju Marko Bregant i Zoran Perić.
Picksiebner, koji već 15 godina stvaraju i izvode autorsku glazbu, na svojim nastupima koriste cijeli spektar neuobičajenih instrumenata za ovo podneblje od banja, rezonatorske gitare, harmonika, mandoline i sličnih instrumenata, čime se izdvajaju na hrvatskoj sceni.

Cinkuši pak svoj specifični izričaj baziraju na bogatoj narodnoj baštini Hrvatske, ponajviše iz kajkavskog govornog područja u koju interpoliraju autorski pristup i literarne uzore, pa i klišeje koji bude kolektivnu emocionalnost. Ovi višestruki dobitnici Porina za najbolji etno album tradicionalne pjesme predstavljaju u eksplozivnim aranžmanima na tragu punka i freak-folka.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio.hr i na blagajni kluba.

1292 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail