Novosti

Cijenjeni glumac Goran Grgić uz Rockoko Orchestra i ženski zbor Nene predstavlja duhovnu pjesmu Ja vjerujem

Ja vjerujem nova je pjesma Porinom nagrađenog autorskog tandema, pjesnika Marka Pandurevića i skladatelja Slavka Nedića kojima se ovaj put pridružio i aranžer Krunoslav Dražić.

Podsjetimo, Marko Pandurević i Slavko Nedić za svoj su prvi autorski album Čovjek i Bog iz Nazareta, na kome su stihove govorili Glumci u Zagvozdu (Vedran Mlikota, Goran Navojec, Ivo Gregurević, Anja Šovagović Despot, Bojana Gregorić i Sanja Marin), 2008. godine dobili Porina za najbolji album duhovne glazbe

I pjesma Ja vjerujem upravo je na tom tragu. Nastala je u vrijeme ovog nevremena s ciljem da u nama probudi pozitivne misli, ali i pomalo pozaspalu vjeru. Glazbeno gledajući, pjesma Ja vjerujem zanimljiv je spoj tamburaške glazbe s duboko proživljenim duhovnim tekstom, odlične i nešablonizirane glazbe s vrlo zanimljivim aranžmanskim rješenjima u kojima se uz tamburaški sastav Rockoko Orchestra (8 tamburaša iz Slavonskog Broda) pojavljuje i gudački kvartet te akustična gitara. Dodajmo još da se umjesto vokalnog solista pojavljuje naš poznati glumac slavonskih korijena Goran Grgić te u završnici i ženski zbor Nene iz Bošnjaka pod vodstvom Damira Butkovića Bude. I ne manje bitno, snimanje i produkciju radio je velemajstor tona Tihomir Ivanetić, čovjek koji tamburašku glazbu uistinu živi, ali se ne boji novih izazova što se u ovoj skladbi posebice može doživjeti.  I kad se sve to zbroji dobiva se jedna vrlo zanimljiva i dojmljiva skladba koja puno više podsjeća na rapsodiju nego na običnu tamburašku pjesmu. 

Živjeti nikada nije bilo lako, ali je uvijek bilo lijepo. Stoga nikada ne smijemo  prestati vjerovati i prestati diviti se ljepotama ovoga života. Ma kako vrijeme teško bilo vjerovati se mora, poručuje ekipa pjesme Ja vjerujem koju čine Slavko, Marko, Kruno, Goran, Tihomir, Budo i Nene.

2030 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail