Novosti

Boro Platiša i Kafanski svirači predstavljaju album “Hoću da lumpujem”

Boro Platiša, poznati pjevač starogradskih i kafanskih pjesama iz Subotice, sa svojim je bendom Kafanski svirači snimio je album “Hoću da lumpujem” u izdanju Croatia Records.

Sve skladbe na albumu su novoskladane i vraćaju u nas u ono vrijeme kada su nastajale najbolje pjesme Zvonka Bogdana, Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, skadarlijskih hitova i drugih. Svaka od pjesama na ovom izdanju odiše tim vremenom i zvukom.

Autor većine skladbi je Gabor Lengyel, osnivača i člana kultnog sarajevskog rock sastava Teška industrija. Lengyel se ovog puta okušao kao producent i autor starogradske i kafanske pjesme. Na albumu se nalazi deset novih pjesama.

Produkcijski se osjeća uradak “stare škole” , pa osim klasične postave narodnog orkestra (violina, harmonika, gitara, tambura, udaraljke…) nisu korištena elektronička pomagala ni instrumenti. Time je dobivena željena atmosfera, pa sve zvuči kao da je svirano u živo u nekoj starogradskoj kavani. Pjesme poput “Salaš u Banatu” ili “Subotica” pune su sjetnih tekstova i gotovo Balaševićevih stihova dok je pjesma “Erika” čisti plesni šlager u stilu 50-tih.

“Hoću da lumpujem” je album vrijedan pozornosti i slušanja, a zajednički nazivnik cijelog CD-a mogao bi se svesti kao pokušaj povratka u jedno predivno vrijeme koje se više ponoviti neće.

“Boro Platiša i Kafanski svirači – Hoću da lumpujem” kupite u glazbenim prodavaonicama ili naručite na webshopu Croatia Recordsa po cijeni od 9,50 eura.

716 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail