Novosti

Borna Čop, gitarist grupe Film predstavlja novi samostalni singl “Ljeto ljubavi”

Zagrebački glazbenik, gitarist Jure Stublića & Filma novom pjesmom odaje počast “Ljetu ljubavi”. 

Četvrtim samostalnim singlom s nadolazećeg albuma, najavljenog za sljedeću godinu, Borna Čop se jasno pozicionira na glazbenoj sceni i s lakoćom dokazuje da se odlično snalazi u ulozi prirodnog nastavljača tradicije zagrebačkih rock ‘n’ roll velikana. Nova pjesma inspirirana “ljetom ljubavi” osvaja na prvo slušanje i uspješno spaja praskave gitarističke riffove s iznimno pjevnim, melodičnim refrenima, karakterističnim za Bornin kantautorski izričaj.

“‘Ljeto ljubavi’ je 3 minute nesputane rokerske energije, posveta ljetu u kojem smo, nakon gotovo dvije godine neizvjesnosti ponovno počeli živjeti punim plućima, slaveći radosti života, ljubavi i sreće. Također, jasna je i referenca na pokret ‘Summer of Love’ iz mitske 1967. na čije je vrijednosti uvijek potrebno podsjećati u turbulentnim vremenima. Iskustvo pokazuje da je tu zadaću providnost dodijelila umjetnicima, i ja je sa zahvalnošću nastojim ispunjavati kako najbolje mogu i znam”, ističe Čop.

Uz stalne glazbene suradnike, bubnjara Marija Jagarineca, gitarista Petra Marića, klavijaturista Hrvoja Ivančića, basista Jakova Gojmerca i producenta Hrvoja Prskala (Bang Bang), pjesmu je saksofonskim solom oplemenio i posebni gost Jakša Kriletić Jordes, pjevač i saksofonist Daleke obale i suradnik brojnih domaćih i stranih glazbenika.

Atraktivan videospot u režiji Igora Ilića, vjerno dočarava atmosferu pravih rokerskih tuluma i after partya, a Borna uz osmijeh preporučuje organiziranje takvih druženja kao “fantastičan trik pomoću kojeg će nas sunce ljeta ljubavi obasjavati tijekom cijele godine”.

 

615 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail