Novosti

Bogati opus Zrinka Tutića iz područja glazbe za dokumentarne filmove na izdanju “Musica documentarica”

Zrinko Tutić, jedan od najistaknutijih hrvatskih sladatelja popularne glazbetijekom dugogodišnje karijere ostavio je i neizbrisiv trag u drugim područjima.

Mnogima možda nepoznata, ali upućenim ljubiteljima njegovog kreativnog rada poznata činjenica jest da je Tutić velika djela stvarao i na području glazbe za dokumentarne filmove. Upravo su posebno probrana djela tog opusa, a kojeg je radio za dokumentarne filmove u produkciji Hrvatske radiotelevizije, završila na izdanju “Musica documentarica” koje je objavljeno za Croatia Records.

U pitanju su dokumentarci “5 poslije 12” (2014.), “Agroturizam Konavle, Istra, Baranja” (2013.), “Kad žena kaže pozor” (2014.), “Miro Gavran” (2017.), “Priče o blatu” (2015.), “X=0,37?” (2015.) te pjesma “Susret” iz dokumentarnog filma “Susret za oprost” (2011.).
Zrinko Tutić je tako osim komercijalne glazbe, svoje umijeće pokazao i u možda nedovoljno afirmiranom dijelu stvaralaštva, glazbi za dokumentarne filmova koja je ostavila veliki trag u njegovoj iznimno bogatoj glazbenoj karijeri.

Skladati jednu pjesmu nije jednostavno, a skladati glazbenu temu za filmsko ostvarenje, bilo da je u pitanju dokumentarni ili igrani film, je još veći izazov za svakog skladatelja, izazov koji je Zrinku Tutiću bio samo još jedno veliko iskustvo, a krajnji rezultat će ostati trajno zabilježen u glazbenoj i filmskoj enciklopediji naših prostora.

“Musica documentarica” možete kupiti po cijeni od 79 kuna svim prodavaonicama Croatia Recordsa ili na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=997495
Amazon: https://amazon.com/dp/B07KB365HB
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/78264512

1568 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail