Novosti

Bihaćki bend Jall aux yeux, njegovatelji frankofonije, objavili sjajni novi album “Bonsoir les choses d’ici-bas”

Već je poznata priča da u Bihaću postoji jedinstveni bend, štoviše frankofonski bend Jall aux yeux koji već godinama spaja francuski jezik s fuzijom glazbenih žanrova.

Pred nama je njihov drugi studijski album “Bonsoir les choses d’ici-bas” na kojem se nalaze pjesme nastale u razdoblju od 2019. do 2022. godine. Tada su kroz i pored benda prošle rijeke ljudi u pokretu za srećom, evolucijski valovi virusa i ponovni ratovi te igre s granicama sa svim svojim strahotama.

“Sve te stvari su nam ponovo pokazale ljude u svoj svojoj grandioznosti i zloći- Neki od nas su se otisnuli na svoj put ka sreći, a neki su taj put pronašli tu oko nas. Naša muzika nije direktno inspirisana svim ovim događajima ali jeste naš i podsvjesni i svjesni odgovor na ono što je oko nas i u nama. Ona je i lijek za mučninu pri putovanju, i vakcina za zaštitu od virusa tjeskobe i neizvjesnosti, i medicina koja nas diže i daje nam energiju, i ona koja nas spušta i smiruje. Ona nam daje fokus i muti sliku. Sve po potrebi. Kao što su glumci u antičkom teatru imali masku i za tragediju i za komediju, tako i naš pajac na svom licu ima i smiješak i sjetu, i maničnost i depresiju, i ljepotu i odvratnost. A sve to jedno pored drugog povezano istim borama i ožiljcima. Čujte o čemu razmišlja”poručuje bend Jall aux yeux na početku knjižice uz izdanje albuma.

Tu su i singlovi “Il était une fois”, “Qui a tué (béni ou maudit)?”, “Adieu” feat. Saša Antić & Migrants, “C’est la vie” i “Éteins mes yeux” feat. Ana Opačak, ali i pjesme koje ćete tek otkriti slušanjem albuma. On će vas rasplesati, zabaviti, možda i rasplakati, ali u svakom slučaju donijeti emocije koje rijetki bendovi mogu ispostaviti.

Album “Bonsoir les choses d’ici-bas” možete kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili na webshopu.

157 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail