Novosti

Barbara Suhodolčan potpisivanjem ekskluzivnog ugovora za Croatia Records započinje pop karijeru

Mlada glazbenica Barbara Suhodolčan potpisala je ekskluzivni ugovor za Croatia Records kojim započinje svoju solističku pop karijeru, a njezin prvi singl očekuje nas već krajem siječnja 2021. godine.

“Potpisali smo ekskluzivni ugovor za album, prva pjesma treba uskoro izaći, a album će biti spreman kroz sljedeće dvije godine. Prvenstveno sam operna pjevačica i time ću se i dalje baviti, međutim odlučila sam se malo više posvetiti i pop zvuku. Okidač je bila ova godina, kad se konačno to sve moglo realizirati. Dugo sam tražila svoj stil i svoj zvuk, sad kad sam ga pronašla i dobila ono što želim od svoje glazbe, spremna sam to podijeliti s publikom”, rekla je Barbara kojoj je drago što je krenula i ovim putem jer danas, ističe, ako želiš biti dobar glazbenik ne možeš ići samo u jednom smjeru.

Barbara je kantautorica, napisala je glazbu i tekst za svoju prvu pjesmu, a u pitanju je pop zvuk s primjesama jazza, swinga, retro popa i drugih žanrova. Ono što je važno istaknuti je da su svi instrumenti snimani uživo, nema nikakvih umjetnih zvukova. Pjesma se zove Ne fališ mi ti i govori o jednom tipičnom ljubavnom odnosu i prikrivanju osjećaja. Uz pjesmu stiže i videospot, ali još ne želi otkriti detalje.

“Želim da glazba koju pišem ne bude naporna ni pretenciozna, želim da bude opuštajuća i svakodnevna, glazba koju ćete pjevušiti i uz koju ćete uživati u danu. Bez obzira na to, produkcija je napravljena vrhunski, instrumentalisti su redom akademski i talentirani glazbenici, svaki detalj pomno je isplaniran i promišljen”, ističe.

Vrsna sopranistica Barbara Suhodolčan, inače kćer popularnog glazbenika i pjevača zabavne i narodne glazbe Rajka Suhodolčana, vanjska je suradnica i solistica Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske. Debitirala je 2017. godine ulogom Amalie u Verdijevoj operi I masnadieri u Kini gdje je među 28 glazbenika iz cijelog svijeta predstavljala svoju Hrvatsku. Početak je to sjajnog putovanja koje nastavlja brojnim nastupima na kojima surađuje i s velikim brojem cijenjenih dirigenata i orkestara. Za svoj dosadašnji rad dobila je nekoliko međunarodnih i državnih nagrada i priznanja, a uz sve se izdvajaju i uspješni koncerti izvan Hrvatske (Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Italija, Francuska, Irska, Poljska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Bugarska, Kina, Kanada). Pohađala je nekoliko prestižnih seminara solo pjevanja s cijenjenim pedagozima i pjevačima.

Iako je ova godina teška za glazbenike, pogotovo zato što nema koncerata, a potom i prihoda, raduje se sljedećoj godini za koju se nada da će biti posebna i obilježena povratku na pozornice. Sjajna najava je i njezin nastup u predvorju Kulturnog centra u Dubravi sa Zagrebačkim solistima i Kvartetom Gubec. Koncert je na rasporedu u subotu, 19. prosinca u 18 sati.

“Gledajte nas u subotu online, idemo uživo iz Kulturnog centra Dubrava. Uživajte u božićnim napjevima i opustite se uz pravi blagdanski ugođaj iz topline svog doma.”, poručuje Barbara i želi svima da se ova godina nikada ne ponovi te se nada da će 2021. biti jedan novi početak.

2251 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail