Novosti

Bang Bang u novom spotu “Pijani i zaljubljeni”

Jedan od naših vodećih pop-rock sastava, sjajni Bang Bang, predstavio je spot za novi singl “Pijani i zaljubljeni”, koji će ovog petka (27.01.) izvesti na 64. Zagrebačkom festivalu. “Nadamo se da će se ova pjesma lijepo uklopiti u atmosferu Zagrebačkog festivala, ali i nadolazećeg Valentinova iako su “Pijani i zaljubljeni” netipična ljubavna priča. Ljubav je nepredvidiva i često nas iznenadi u neočekivanoj situaciji. Možda kasnije shvatimo da to nije ono što smo željeli, ali u tom trenutku, pijani smo od ljubavi”, rekli su Hrvoje i Lara iz benda Bang Bang.

Riječ je o još jednom nastavku fantastično plodne suradnje s redateljem Ljubom Zdjelarevićem, koja se ovim uratkom popela na ukupno 5 spotova. Dosljedno svojoj glazbenoj kreativnosti, međutim, inovativni Bang Bang odabrao je od svojih videouradaka napraviti svojevrsnu zaokruženu priču pa tako “Pijani i zaljubljeni” predstavljaju nastavak spota za prethodni singl “Stranci” (https://www.youtube.com/watch?v=VbZEstw0FR4), u kojem je prikazano zahladnjenje odnosa jednog ljubavnog para.

„Bang Bang je pred sebe za ovu godinu stavio mnoge zadatke, a jedan od njih, tiče se i glazbenih spotova. Želja nam je da su pjesme koje radimo, tematski povezane video spotovima. Spot “Pijani i zaljubljeni” nastavak je priče spota “Stranci”, i ideja je da svaki sljedeći bude nastavak onog prethodnog. Ovaj koncept dat će novom albumu, osim audio identiteta  i onaj vizualni – filmski. Naravno, bez pomoći naših dragih prijatelja Ljube Zdjelarevića i Raula Brzića koncept ne bi bio moguć. U konačnici, kad su spotovi i fotografije u pitanju, oni su ti koji najviše brinu o našem vizualnom identitetu. Ovo je snimanje bilo najzahtjevnije do sada i trajalo je preko deset sati. Spot ne bismo mogli zamisliti bez članova udruge “Back to swing˝ i djevojaka Ivane Grete i Anamarije Rančić kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo“, objasnila  je Lara Antić Prskalo.

Takav pristup komentirao je Zdjelarević: “Novi spotovi za grupu Bang Bang zamišljeni su kao priča u nastavcima. Bendu i meni se činilo zgodnim započeti s drugačijim pristupom proizvodnje spotova te smo odlučili da bi za njihov novi album svi spotovi tvorili jednu kontinuiranu priču. Počelo je sa ‘Strancima’, nastavlja s ‘Pijani i Zaljubljeni’. Radnja je krimi, s humorističnim elementima i mi sami ne znamo gdje će nas odvesti. Ne postoji precizan storyline, već prilagođavamo radnju duhu i osjećaju pjesme, ali ipak ne prenosimo doslovno tekstove pjesama. Mislim da je koncept dosta svjež, ne susreće se često, te da će vizualno dobro zaokružiti novi album benda.”

Kako je uzbudljiva plesno-rockerska “Pijani i zaljubljeni”, koju potpisuje gitarist i producent sastava Hrvoje Prskalo, uklopljena u takav, za našu glazbu uistinu poseban pristup možete provjeriti na YouTube kanalu Croatia Recordsa: https://youtu.be/uG3Njr8HMpo

1963 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail