Novosti

Balkan Zoo & Nina Ćorić nude jedinstven doživljaj u Katranu: “Đipsteraj”

Proslavite dolazak proljeća uz romsku glazbu i sjajne svirače jer Balkan Zoo & Nina Ćorić u srijedu, 22. ožujka stižu u Katran.

“Đipsteraj” donosi tradicionalne romske pjesme u progresivnom world music izričaju zahvaljujući vrhunskim glazbenicima, aranžmanima i vokalnoj solistici, Nini Ćorić. Kroz svoju interpretaciju romske glazbe, cilj im je izgraditi neke nove mostove razumijevanja, prijateljstva i suživota.

Balkan Zoo sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Na novom albumu sastavljenom od popularnih romskih pjesmama obojanih jazzom, hip hopom i electronic flamenkom, pridružuje im se i pjevačica flamenka Nina Ćorić.

Prošle godine objavili su novi album “Recycle”, a bend je koncertnu promociju imao u sklopu proljetnog ciklusa JazzHR-a u Tvornici kulture, nakon čega je zauzeo prvo mjesto prodaje albuma. Nedavno su oduševili publiku u Saxu te garantiraju odličan provod svima koji dođu u Katran.

Članovi benda i Nina Ćorić pozvani su i u Ljubljanu, u Cankarjev dom, gdje će 7. travnja nastupiti s cijenjenim romskim glazbenikom Imerom Trajom Brizanijem povodom Svjetskog dana Roma.

Cjelovečernji program “Đipsteraja” počinje od 20h. Goste će u Katranu dočekati Babe gatare, Pranje Šoferšajbi, Gulaš da se kuha i Trgovci Železom. Domaćini su pripremili i brojna iznenađenja, a za zabavu prije i nakon koncerta pobrinut će se DJ AGA Gypster.

Organizatori poručuju: “Usitnite ojre jer bolje da ostanete bez sitnog nego bez krupnog!”

Ulaznice možete nabaviti na entrio.hr ili na dan koncerta na ulazu u Katran po cijeni od 6€.

 

459 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail