Top novosti

Autorska večer Borne Šercara ove nedjelje na Sceni Amadeo

Nakon bogate ljetne turneje sa svojom Jazzianom Croaticom i Ansamblom LADO, Borna Šercar pripremio je za ovu nedjelju, 4. rujna, posebnu autorsku večer koju će izvesti na Sceni Amadeo od 20 sati i 30 minuta.

Autorsku večer je sam autor koncipirao u dva dijela, sastojat će se od opusa skladbi koje je radio za Zagreb Jazz Portrait, a koji je nedavno obilježio 30 godina djelovanja, te Borna Šercar’s Jazziane Croatice s kojom autor djeluje već preko 13 godina.

Zadnji, odnosno šesti album Jazziane, “Untamed” kao kruna djelovanja donosi 10 u potpunosti autorskih skladbi Borne Šercara, gdje se Jazziani pridružuju Ladarice i solisti LADA. S tog albuma na ovom će koncertu biti izvedeno nekoliko skladbi te praizvedba pjesme “Moja Ponosna”. U prvom dijelu koncerta bit će izvedene dvije praizvedbe “Insolation Code” i “Tata gotova sam”. Očekuju se gosti na većini pjesama kao što su Matej Meštrović, Ivana Kuljerić i Nikola Krbanjević, Saša Nestorović, Mario Igrec, ansambl LADO i Ladarice, Mario Ivelja.

Foto: Petra Slobodnjak

Borna Šercar jedan od najsvestranijih hrvatskih umjetnika, a diplomirao je udaraljke na Muzičkoj akademiji. Njegovu plodonosnu i raznovrsnu karijeru označila je i suradnja sa mnogim orkestrima, sastavima, kazalištima, solistima, režiserima, umjetnicima raznovrsne provenijencije. Pisao je glazbe za animirane filmove, skladao glazbe za kazališta, stalni je član Hrvatskog baroknog ansambla i Zagreb Jazz Portrait-a, a honorarno djeluje u Simfonijskom orkestru HRT-a, Zagrebačkoj filharmoniji, Zagrebačkim solistima. Više od 23 godine surađuje i stalni je član Josipa Lisac banda, a dugi niz godina surađivao je i s Arsenom Dedićem i Gabi Novak, Matijom Dedićem. Od jeseni 2009. godine član je ansambla Orient Expresto pod vodstvom Mateja Meštrovića. Tijekom dugogodišnje karijere radio je i s Michelom Legrandom, Miljenkom Prohaskom, Boškom Petrovićem, Terezom Kesovijom, Oliverom i mnogim drugima…Početkom 2009. osniva jazz ansambl Borna Šercar’s Jazziana Croatica koji izvodi njegove autorske kompozicije inspirirane hrvatskom klasičnom i etno glazbenom baštinom, a nakon uspješne suradnje s ansamblom LADO na pjesmi “Klek’s Witches” te snimanja istoimenog spota u suradnji sa Zdenkom Bašićem, šesti album autorskih skladbi inspiriranih hrvatskim legendama i poviješću “Untamed” izlazi u travnju 2022. godine.

Cijena ulaznica za koncert iznosi 110 kuna, a dostupne su preko sustava Ulaznice.hr.

Naslovna fotografija: Karla Matulina

119 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail