Novosti

Artan Lili objavio prva dva albuma na dvostrukom CD izdanju

Artan Lili, hrvatskoj publici dobro poznat beogradski noise-pop bend od svog se pojavljivanja ustoličio kao jedno od najzanimljivijih imena regionalne glazbene scene. Njihova prva dva albuma, Artan Lili i New Deal naišli su na sjajne reakcije publike i kritike, a Croatia Records ih po prvi put objavljuje na CD-u.

Artani Lili su objavom albuma Artan Lili donijeli novi zvuk u grad, a o albumu je tada Siniša Miklaužić za glazbeni portal Muzika.hr pisao: “Ima tu noise popa, ima i alternativnog rocka, ima i post punka, ima i još mnogo toga, a ono što je najbitnije, sve je protkano vrlo zaraznim melodijama što bi svakako radijske urednike trebalo navesti na puštanje ovog benda u svojem eteru. Najbolji primjer za to jest svakako pjesma Ako stanemo tu koja je jedan od najjačih regionalnih singlova koje sam čuo u zadnje vrijeme.” Osim spomenute pjesme, publika pamti i SajkoDžoni i Srce.

Foto: Ivana Čutura

Svojevremeno je Bojan Slačalaspiritus movens benda, drugi studijski album New Deal najavio riječima: “Novi rock ‘n’ roll na Balkanu.” Artan Lili su upravo to, a potvrda je stigla u vidu sjajnih singlova Ono što te nećeProfesionalci, JutroD.E.P.R.A. i Salonac.
Za svoju publiku Artani uvijek imaju neko iznenađenje, a u ovom slučaju to je sjajna bonus pjesma Najgori od svih.  Dok čekamo novi datum njihovog najavljenog koncerta u Tvornici kulture nema druge nego uživati u glazbi Artan Lilija.

Foto: Ivana Čutura

Objava prva dva albuma Artan Lilija na CD-u uvod je u objavu trećeg studijskog albuma III koji su predstavili s čak pet pjesama objavljenih u pet dana. S pjesmama Maca, Foliram, Priča, Oud i Pedana Artani su napravili novi iskorak, sukcesivni model koji prakticiraju od svojih početaka ilitiga singl po singl ovaj je put značio i pet novih spotova u pet dana.

Zbog epidemiološke situacije u državi izdanje s prva dva albuma Artan Lilija realizirano u suradnji Croatia Recordsa i PGP RTS-a dostupano je u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa po cijeni od 89 kuna ili na svim važnijim streaming platformama.

1456 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail