Novosti

Anton Glasnović Trio “osnovao” jazz ulicu!

“Danas je u Hrvatskoj hrabro snimiti ovakav album”, stoji u knjižici uz izdanje pod nazivom “Jazz Street” koje je objavio Anton Glasnović Trio.

Pri tome se misli da je album snimljen “straight-ahead” jazz usmjerenja, no, kaže Anton Glasnović, samo su svirali i pustili da se stvari događaju. Album je prije svega hommage njegovog prvom učitelju jazza Damiru Dičiću, ali je u njega uloženo sve što svaki glazbenik iz trija ima za pokazati. Osim Antona na električnoj gitari u triju su Nenad Jura Vrandečić na kontrabasu i Berislav Puhlovski na bubnjevima, dok im se kao gost pridružio i Saša Nestorović na saksofonu. Svirali su većinom Dičićeve skladbe, ali i skladbe drugih autora Antonija Carlosa Jobima, Waynea Kinga, Victora Younga i Egberta Van Alstynea te Harolda Arlena i Georgea Gershwina. Sveukupno 9 briljantnih i virtuoznih izvedbi koje neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

“Bez obzira na činjenicu da se umjetnost i glazba mijenjaju iz godine u godinu, ovakva se vrsta jazza, “straight-ahead” jazz, izvodi i izvodit će se nepromijenjena u svakom kutku svijeta. Nadam se da će i ovaj album pronaći svoj put do istinskih ljubitelja navedenog idioma koji je u doba posvemašnje relativizacije svega pa i glazbe itekako bitan za čvrsto držati i njegovati kao sidro oko kojega se kreće i s kojim se završava”rekao je Anton Glasnović.

Album je tonski snimao Davor Rocco, a krase ga fotografije Davora Hrvoja, dok su likovno oblikovanje radili Branko Bogunović Pif i Črčke“Jazz Street” je od danas dostupan u svim prodavaonicama Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna i na webshopu.

209 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail