Novosti

Alka Vuica i Alterella u spotu i pjesmi “Presidente”

Alka Vuica danas je objavila spot za najnoviji singl “Presidente”.

Spot i pjesma o kojoj su se zadnjih dana mediji raspisali s nestrpljenjem se očekivala. I to potpuno opravdano jer uvijek originalna Alka u spotu je okupila i neka poznata lica. Ella Dvornik, jedna od naših najpoznatijih influencerica, svoje je mnogobrojne pratitelje zaintrigirala seksi izdanjem u crnom donjem rublju, kožnom kaputu i s maskom zečice. U spotu se pojavljuje u liku svog alter ega Alterella, a pored nje u spotu se pojavljuju još neka poznata lica: Dino Bubičić, Philip Kleva, Ema Gračan koja nosi titulu Kraljice Hrvatske te njena mlađa sestra Alma Gračan.

Glazbu potpisuje Marko Vicković, a Alka je objasnila tko je “Presidente” o kojem pjeva:
“Presidente je naziv za sve one muškarce koji su voljeni od svojih žena kao da su  predsjednici svoje male imaginarne države. Oni su im najčešće najvažniji autoriteti, svemogući, njima su podložne, odane, vjerne i apsolutno im predaju moć. Zato i moj prvi stih u pjesmi kaže: ‘Opet sam sama, ko prva dama, spavamo ja i tvoja pidžama, a u mom srcu je urnebes…’. Prve dame su često same, a kad žena sazna da joj njezin Presidente laže i vara je, u srcu joj je urnebes.”

Redatelj i art direktor spota je Alkin prijatelj i izuzetan fotograf Šime Eškinja.

“Imali smo puno ideja i velikih problema s vremenom koje je izuzetno kišovito. Zamolila sam svog velikog prijatelja Šimu Eškinju, čiji rad jako cijenim, da nam pomogne. Kad je čuo pjesmu, preuzeo je palicu kreativnog direktora projekta i režiju spota. Odbacio je sve moje ideje i napravio svoj koncept. Moram reći da sam ja prilično težak suradnik jer sam control freak, ali Šimi doista vjerujem i njemu se nekako mogu prepustiti. On je predložio Dinu Bubičića i Phillipa Klevu, a oni su, na moju veliku sreću, odmah pristali. Ella je repala svoj dio kao Alterella, a to je bila moja ideja i strašno sam sretna da je u pjesmi. Naime, moj sin Arian i Ella su mjesecima u našem kućnom studiju radili na njezinom albumu i tada se rodila ideja da i ona sudjeluje u pjesmi ‘Presidente’. Kad je Ella čula pjesmu, odmah je pristala i svidjelo joj se. Ja sam napisala tekst i ona ga je prilagodila Alterelli, a imidž joj je osmislio Šime”, objasnila je Alka.

Spot je snimljen u Villi Vigneto na Monte Marzari, Brtonigla nedaleko od Umaga, a za Alkin styling pobrinuli su boutique Versage i Cipelice.  Za šminku je bila zadužena Gabrijela Jozić,a  za frizuru Studio Marcela. Spot je snimio Željko Jurešić, a u realizaciji spota je pomagala i Tamara Vidaković, Alkina dugogodišnja suradnica i koreograf.

Pjesmu “Presidente” Alka će prvi put uživo izvesti na ovogodišnjem CMC festivalu, a ako je suditi po ovom spotu, jednako atraktivan nastup Alke Vuice očekuje nas i u Vodicama.

Foto: Šime Eškinja

 

809 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail