Novosti

Alen Islamović pjesmom “Znak” najavio novi studijski album

Novom emotivnom rock baladom “Znak” Alen Islamović najavljuje novi studijski album, ali i malo drugačiji zvuk.

Iako je autor većine svojih pjesama, pjesma autora glazbe Vojislava Dragovića i autorice teksta Katarine Ćirić svidjela mu se na prvo slušanje.

“Dosta sam surađivao s Kikijem Lesendrićem i njegovom grupom Piloti pa sam prije otprilike tri godine upoznao i klavijaturistu Vojislava Dragovića koji mi se ponudio napisati pjesmu. Prihvatio sam ponudu i prije godinu dana sam čuo pjesmu ‘Znak’ koja me pomjerila iz nekih mojih razmišljanja. Katarina Ćurić, koja također surađuje s grupom Piloti, napisala je odličan tekst, a ono što me privuklo pjesmi je to što je neobična čak i za mene koji ju izvodim. Ovakve pjesme ne postaju veliki komercijalni hitovi, ali ostaju uz izvođača duže vrijeme i rado su slušane. To su pjesme koje ne blijede, dapače, godinama samo prerastaju u ultimativne hitove. Spot je također neuobičajen, rađen u animaciji i takav spot dosad nisam imao, a prve reakcije su odlične”objasnio je Alen Islamović.

Zanimljiv animirani videospot režirala je Snežana Trstenjak – Vasilijana Snežna, a uz nju animaciju potpisuje i Miloš Mandić.

Jednom od najpoznatijih rock glazbenika mnogi su autori nudili svoje pjesme, ali uglavnom su to bile pjesme koje nisu imale predviđenog pjevača, što je bio i glavni razlog da takve pjesme odbija. Nova pjesma rađena je isključivo za njega, a  znakovita je jer predstavlja novi zvuk kojim će odisati njegov novi studijski album. Prethodni studijski album “Tajno”, Alen je objavio 2019. godine, a prošle godine objavljen je njegov “Live” CD+ DVD sa snimkom odličnog koncerta održanog povodom dana Unske regate u Bihaću.

Foto: Mario Krištofić

1280 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail