Novosti

Album “Terra Incognita” mladog jazz glazbenika Filipa Pavića predstavljen u Kulturnom centru Mesnička

U četvrtak, 10. listopada u Kulturnom centru Mesnička održana je promocija albuma “Terra Incognita” Filipa Pavića. Iznimno talentiran mladi skladatelj i gitarist predstavio je svoj album prvijenac uz prisustvo medija, prijatelja i kolega glazbenika. O albumu su osim Filipa govorili glazbeni kritičar Davor Hrvoj i kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin, a svi prisutni imali su priliku čuti 3 sjajne skladbe u izvedbi Matije Dedića, Zvonimira Šestaka, Jake Arha, Borka Rupene i Filipa Pavića.

“Kompozicije na albumu jednostavne su i melodiozne. Jako mi je bitna kvaliteta same pjesme i melodije, nisam jedan od onih koji inzistiraju na kompleksnoj strukturi raspisanoj na 10 stranica. Želja mi je bila snimiti album s ljudima koji mi odgovaraju ljudski i glazbeno, a svojim senzibilitetom mogu pridonijeti mojoj glazbi  i interpretirati ju na svoj način. Neizmjerno sam sretan i zahvalan Matiji, Jaki, Zvonimiru i Borku,  fenomenalnim glazbenicima koji su mi pomogli realizirati album.”  – rekao je Filip.

“Filip je na našu jazz scenu donio nešto novo. Kao mladi glazbenik pokazuje veliku zrelost u pristupu glazbi, a dokaz tome je ovaj konceptualni  album koji je zaista ujednačen i ima temu. Filip je apsolutno savladao instrument, proučio tradiciju i snimio pjesme sa sjajnim temama, odmjerenim solažama i vrhunskim glazbenicima.” – dodao je Davor Hrvoj.

12. prosinca Filip će održati nastup u Jazz & Cabaret klubu Kontesa, a pridružit će mu se glazbenici koji su sudjelovali na albumu. Izvrsna je to prilika za upoznavanje mlade nade jazz glazbe o kojoj ćemo, zasigurno, još dugo slušati.

1735 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail