Top novosti

Album Taftalidze Shuffle Vlatka Stefanovskog nominiran za europsku nagradu Impala

Jedanaesto izdanje Impaline nagrade za najbolji album donosi 25 nominiranih albuma iz svih dijelova Europe, čime se ponovo dokazuje raznolikost europske nezavisne glazbe scene. 

Među nominiranima, koje su i ove godine odabrali članovi RUNDA-e – Regionalne udruge nezavisnih diskografa, nalazi se i album Vlatka Stefanovskog – Taftalidze Shuffle.

25 nominiranih albuma donose razne glazbene stilove, od finskog popa do francuske elektronike, preko balkanske ska glazbe, danskog bluza, pa sve do eklektičnog glazbenog izričaja nominiranih britanskih izvođača. Impalina izvršna direktorica Helen Smith uz objavu liste nominiranih kaže:Ovogodišnji popis uključuje 25 vrhunskih albuma! Ovo je sjajan način da se ukaže na odlične glazbenike koji dolaze iz raznih dijelova Europe. 2020-ta je bila teška godina, ali ovaj popis nominiranih vjetar je u leđa za dobar početak 2021.!

Taftalidze Shuffle novo je studijsko izdanje makedonskog virtuoza, a 9 pjesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria zasigurno će razveseliti sve obožavatelje dobre glazbe. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skopju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mjesto u njegovom srcu. Pjesme su stoga iznimno intimne i osobne, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova glazba. Autorstvo glazbe, teksta i aranžmana kao i produkciju svih 9 brojeva potpisuje upravo Vlatko.

942 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail