Top novosti

Album “Ne okreći se, sine” Rade Šerbedžije na vinilu

Album “Ne okreći se, sine”, vrhunsko glazbeno ostvarenje legendarnog Rade Šerbedžije, od danas se može slušati i na vinilu.

Deset pjesama Šerbedžija je snimio uz ekipu sjajnih glazbenika: Davora Smotkea Smotalića (perkusije, prateći vokal), Darija Hleba (bas gitara), Marija Igreca (gitara), Antuna Stašića (violina, parateći vokal), Marjana Krajnu (harmonika) te gosta Dadu Marinkovića (bubnjevi).

Hvaljen od strane kritike i publike ovaj je album najavljen hitom “Eto pjesma” koju je za njega napisao Husein Hasanefendić Hus. Svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu “Govorila je tako tiho, tiho”Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi “Grad” Drage Mlinarca, Mario Igrec u pjesmi “Suzo moja, strpi se” autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi “Ostala si uvijek ista” autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na novom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis, pjesmu “Šeherezda” posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Aranžman za ovu pjesmu napravio je Diran Tavitjan. Na albumu se nalaze i dvije suradnje, s Gabi Novak Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi “Od kako te ne volim” te na “Na nešto me sjeća taj grad” koju je Rade Šerbedžija otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu “Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.

“Šerbedžija je uvijek imao što za reći i napisati, ali ovaj put je, osim dva vlastita teksta, pozvao društvo drugih autora da mu naprave pjesme za album. I onda ih je posvojio. Neki su mu bliski senzibilitetom, poput Rundeka, dok su Urban i Hus napisali pjesme približavajući se Šerbedžijinom kutu gledanja. Refleksivan ugođaj, povremeni starogradski štih, ležerno otpjevane velike teme samo dodaju šarma Šerbedžijinoj poziciji čovjeka s iskustvom koji je prošao puno toga. Pa se mnogi stihovi nameću kao pomirba sa situacijama koje je proživio, u kojoj i tamniji tonovi životnih razočaranje idu pod ruku s optimističnom porukom da je ipak ostao svoj sa svojima, koji se na albumu i pojavljuju”između ostalog napisao je Hrvoje Horvat u recenziji albuma za Večernji list.

LP “Ne okreći se, sine” nabavite po cijeni od 130 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili u našem webshopu.

871 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail