Top novosti

Album “Inamorana” Tončija i Madre Badesse od danas u prodaji

Od danas je u prodaji novi studijski album “Inamorana”, velikog skladatelja Tončija Huljića.

Četvrtom studijskom albumu prethodila su odlična izdanja “Ka hashish”, “Panika”, “Tipo primitivo / Piano primitivo”,  a u posljednjih nekoliko godina Tonči je sa svojim pratećim bendom Madre Badessa skupio dovoljno hitova i za kompilaciju The best of. Novi album, za koji Tonči kaže da je nastao zbog viška vremena i inspiracije te je sastavljen od ekstremnih emocija, najavljen je singlovima “Mare luda”, pjesmom rađenom u stilu dalmatinske šansone s minimalnom upotrebom instrumenata i aktualnim “Inamorana”, u kojem je gost Petar Grašo

Naslovna pjesma nakon punih deset godina ponovo je vokalno udružila dvojicu velikih glazbenika i suradnika koje između ostalog veže i duboko prijateljstvo. Spot je u svega nekoliko dana zabilježio više od 200.000 pregleda na YouTubeu, a publika je brojnim komentarima izrazila svoje oduševljenje. Odabirom pjesama i kolega Tonči Huljić još je jednom pokazao svoju nepogrešivost. U pjesmi “Žaj mi je”, objavljenoj 2018. godine, gost mu je Neno Belan, u spomenutoj “Inamorana” Petar Grašo, a u pjesmi “Od Božića do Božića” gostovao je Marko Tolja.

Na albumu “Inamorana” nalaze se i tri instrumentala: “Bjankarija (Kiša)”, u kojem gostuje poznati paragvajski instrumentalist Victor Espínola, “Suze biserne”, veliki hit grupe Magazin u kojem je očekivana gošća Jelena Rozga, te “Dva put san umra”, Oliverov klasik kojeg je Tonči u svojoj verziji ostvario u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Akademskim zborom “Ivan Goran Kovačić”.

Inamorana” sadrži ukupno jedanest pjesama. Stihove je napisala Vjekoslava Huljić, a pisani su na tvrdom splitskom velovaroškom narječju, koje je spoj talijanizma, frankofonije te turskog i starosplitskog domaćeg jezika. “Pjesme sam pisao za svoju dušu”, rekao je Tonči, ali je očito pogodio i srca sve mnogobrojnije publike. Osim za pjesme, pohvale stižu i za službene spotove koje je režirao Vojan Koceić, a scenaristički osmislio upravo Tonči Huljić.

Album “Inamorana” možete kupiti po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili putem webshopa.

2743 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail