Novosti

9 nominacija za Rock&Off nagrade izvođačima Croatia Recordsa

U malom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 12. siječnja otkrivena su imena nominiranih za Rock&Off nagrade.

Izvođači Croatia Recordsa imaju ukupno 9 nominacija, a prednjači J.R. August s čak tri. Vrhunski mladi kantautor nominiran je za album godine (“Still Waters”), zatim za najboljeg Pop&Off izvođača i za nagradu publike. Višestruko nagrađivani glazbenik ovim albumom oduševio je publiku i glazbenu kritiku, a nastao je u doba pandemije u J.R.-ovu kućnom studiju te je njegova intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja, kako na individualnoj razini pojedinca, tako i na globalnoj.

J.R. August

Za pjesmu godine nominirana je “Život kao rijeka” Gorana Bare, naslovna pjesma filma “Šesti autobus” koja govori o ratu u Vukovaru. Bare je napisao tekst, a zajedno s Antom Gelom skladao glazbu, dok je Gelo radio aranžman i produkciju. Pjesma je miksana i masterirana u Croatia Records Studiju kod Gorana Martinca. Ubrzo nakon objavljivanja pjesma je osvojila radijske i TV postaje te završila na brojnim top listama. Goran Bare zajedno sa svojim Majkama ima još jednu nominaciju i to za koncertnog izvođača godine. Brojni koncerti u 2022. godini, s naglaskom na onaj najveći u rasprodanom Domu sportova, donijeli su im ovaj status. Veliki koncert u Domu sportovab uskoro će biti objavljen i na Blu-rayu i dvostrukom CD-u.

Goran Bare

Za pjesmu godine natječe se i Vojko V s ultimativnim hitom “Evo me opet”. Iznimno popularni reper iz Splita, član nekadašnjih Dječaka i Kiše metaka, snimio je pjesmu koja u sebi krije čuveni biser jugoslavenske folk diskografije, a naći će se na njegovom nadolazećem albumu “Dvojko”.

Vojko V

U kategoriji Jazz&Off prednjače nominacije izvođača Croatia Recordsa i za ovu nagradu borit će se Borna Šercar’s Jazziana Croatica, Filip Pavić i Pavle Miljenović Quintet. Sva tri izvođača zaslužili su nominacije zbog svojih novih studijskih albuma koji sigurno imaju i velike šanse za najveću glazbenu nagradu Porin. Borna Šercar i njegov projekt Jazziana Croatica na novom albumu “Untamed” ostvarili su suradnju s ansamblom LADO, a u pitanju su vrhunske etno-jazz pjesme inspirirane hrvatskom tradicijom, pričama, krajevima, mitovima i legendama.

Borna Šercar i LADO (foto: Petra Slobodnjak)

S druge strane, mladi i jednako izvrsni jazz glazbenici Filip Pavić i Pavle Miljenović snimali su svoje albume na istom mjestu, u kultnom studiju Artesuono u Udinama. Pavićev “Labyrinth Songs” stilski je raznolikiji, sa širim spektrom utjecaja od prethodnog albuma, ali u isto vrijeme zadržava Pavićev istančani osjećaj za melodiju i liričnost. Album “Arrival” Pavle Miljenović Quinteta donosi suvremeni jazz koji je i zanimljiv i kompaktan. Ideja je bila izraziti se na iskren i nepretenciozan način te stilski i kompozicijski konzistentno njegovom prvom albumu.

Filip Pavić

Pavle Miljenović (foto: Frane Fabris)

Dodjela nagrada Rock&Off bit će upriličena u Tvornici kulture 3. veljače, a glasovanje za nagradu publike kreće od ponedjeljka, 16. siječnja. 

 

308 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail