Novosti

“25 Greatest Hits” – Mišo Kovač

Croatia Records pokrenula je novu glazbenu ediciju “25 Greatest Hits” isključivo na vinilima.

Riječ je o glazbenom projektu koji ima za cilj podsjetiti na najznačajnije, najpopularnije i najtiražnije autore, izvođače i pjesme. Prvih pet vinila kojim će se predstaviti ova edicija su Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Novi fosili i Zdravko Čolić, a na svakom od njih biti će njihovih dvadeset i pet velikih hitova.

Autori nove edicije “25 Greatest Hits” su glazbeni zaljubljenici i znalci: Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records i Zlatko Turkalj, glazbeni kritičar, novinar i radijski urednik.

Prvi objavljen vinil iz edicije je Mišo Kovač. Na dvostrukom vinilnom izdanju prvi put je zaokružena bogata glazbena karijera legendarnog pjevača, a među dvadeset i pet mega hitova nalaze se: “Poljubi zemlju”, “Ostala si uvijek ista”, “Dobra ti večer mati moja”, “Noćas ćemo zemlji ko materi reći”, “Proplakat će zora”, “Svi pjevaju ja ne čujem” kao i nova himna Hajduka “Ja ne mogu drugo nego da ga volin”, nastala prije dvije godine u suradnji Miše Kovača i Saše Antića.

Oprema ovog luksuznog dvostrukog vinila donosi i intervju u kojem Mišo prvi put otkriva detalje nastanka svojih zimzelenih pjesama, emocije prema nogometu i Hajduku kad je pobjeđivao i kad je gubio. Mišo u intervju govori o svojoj povezanosti s publikom, razlogu zašto njegove pjesme spajaju generacije i zašto ih vole i navijači Dinama i navijači Hajduka, ali je pohvalio i svoje kolege.

“Dvije najbolje pjevačice na području Balkana apsolutno su bile Gabi Novak i Tereza Kesovija. Od pjevača nitko nije znatnije prodavao ploče, ali su svi smatrali da je Vukov najbolji tenor na Balkanu. Dedić je imao veliku potporu medija i novinara. Tako da su njih dvojica bili najbolji. Oliver je bio momak i po! Bio je vrlo skroman, normalan momak koji nikad nije pričao o drugima ili dao da se o njemu govori bez veze. Njega više nema, ali pjesme koje je snimio živjet’ će stalno”rekao je između ostalog Mišo u intervjuu.

A što je rekao o sebi?

“Mišo Kovač je tip koji ima nešto posebno u sebi, koji ne zbraja i kalkulira što će se dogoditi, koji živi jednim životom koji priznaje svakog čovjeka i svako dostojanstvo. Koji voli, i koji smatra da je prava ljubav ona s dvije duše, kada u svom skladu postaje jedna. To je život.”

Dvostruki vinil Mišo Kovač “25 Greatest Hits” od danas možete naći u prodaji po cijeni od 25 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu, a ponosno najavljujemo i vinile 25 Greatest Hits: Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Novi fosili i Zdravko Čolić.

942 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail