Marko Kutlić (Slavonski Brod, 18. svibnja 1995.) je hrvatski pjevač, tekstopisac i glazbeni autor.

Od ranih dana Marko je pokazao interes za glazbu, te je kao dječak pjevao u crkvenim zborovima. Prvi je audio zapis, obradu pjesme “Tears don’t fall”, britanskog sastava Bullet for my Valentine, snimio s tadašnjim gitaristom i producentom Lukom Dobrovićem. Marko Kutlić snimio još nekolicinu audio zapisa, od kojih se ističe obrada hita britanske kantautorice Adele “Someone like you”.

Pravila Igre

U 2014. godini nastaje bend “Pravila Igre” u kojem Marko ima ulogu pjevača. Debitanska pjesma “Nebo na mojoj strani” koju je bend izdao početkom 2015. godine zasjela je na prvo mjesto HRtop40. Ostale pjesme koje je Marko snimio kao član benda su “Kamen na duši”, “Lijek za besane noći”, “Okovano srce”, “Pogledaj me”, “Na tvojim usnama”, “Poljubac reće”, “Ako” i “Zagrli me” koje su se našle na albumu “Nebo na mojoj strani”.

Samostalna karijera

Početkom 2017. godine, Marko napušta bend “Pravila igre” i započinje samostalnu karijeru. Prvu samostalnu pjesmu “Srce se spasilo” Marko je izdao u drugoj polovici 2017. godine. Tekst pjesme napisao je Aleksandar Čubrilo, dok su glazbenu produkciju i aranžman potpisali Marko Vojvodić i Igor Ivanović. S prvom samostalnom pjesmo Marko je zasjeo na 3. mjesto HRtop40 u 43. tjednu 2017. godine. Marko je nastavio suradnju s istom timom tokom cijelog svog albuma.

Na 67. Zagrebačkom festivalu Marko osvaja prvo mjesto s pjesmom “Samo nek’ ona sretna je” koja je ujedno zasjela i na prvo mjesto 6. tjedna 2020. HRtop40. Nedavno je objavio dva nova singla “Budi moja noć” i “Uz nju”.

Preuzeto s: https://hr.wikipedia.org/wiki/Marko_Kutli%C4%87

Diskografija

Press Photo

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail