Elioo Pisak je hrvatski glazbenik kojeg mnogi nazivaju istarskim Mišom Kovačem i prvim brkom Istre. Od malih je nogu sanjao da će biti ono što je sada, a u svojoj je karijeri surađivao s mnogim poznatim skladateljima poput Đorđa Novkovića, Zrinka Tutića i Rajka Dujmića. Eliov životni moto je dati sve od sebe da svijet bude korektniji i pošteniji sa što više pozitivne. Svoj moto nastoji ostvariti kroz glazbeno djelovanje.

 

Prvi put je na pozornicu stao s pet godina i otpjevao pjesmu majci, a od dvadesete godine se paralelno bavio građevinarstvom i glazbom. Profesionalno se počeo baviti glazbom osamdesetih godina. 1983. je snimio prvi singl, a 1988. započinje suradnju s Đorđom Novkovićem, za kojeg kaže da je bio najbolji i najeminentniji kompozitor zabavne glazbe na području bivše Jugoslavije te da mu duguje veliku zahvalu jer je napisao 80% njegovih hitova.

Rezultat te suradnje je pjesma “Leti, leti lastavice”, a istoimeni album je na tržištu Jugoslavije prodan u 140 tisuća primjeraka. Nakon toga je nastalo nekoliko pjesama u suradnji s Rajkom Dujmićem i Zrinkom Tutićem koji su sudjelovali u stvaranju albuma “Dobra ti večer ljubavi”.

U srpnju 1994. godine je održao nezaboravan koncert “Elio i sto triestina” pred 12 tisuća ljudi u pulskoj Areni. U svojoj karijeri je otpjevao brojne hitove poput “Con la supa Istriana”, “L’armonica triestina”, “Ciao Amici”, “Dobra ti večer ljubavi”, “Diže mi se, diže” i “Daj mi daj, Marina”. Sudjelovao je na brojnim festivalima gdje je kao i pjevač i autor ostvarivao uspjehe.

2010. godine je sudjelovao u reality showu “Farma” koji se prikazivao na Novoj TV, a pojavio se i u humorističnoj seriji “Zauvijek susjedi”.

Nakon stanke, 2012. godine se vraća na glazbenu scenu s pjesmom Mladena Grdovića “Plave oči plave žene”, a zatim su uslijedili singlovi “Sve od Trsta do Trsata”, “Konobarica” i “Stope što daljinu tope”. 2015. godine je objavio novi singl “Neka te nema”, nakon toga i album “The Best Of Collection”. CD s najvećim hitovima je izdao i za češko i slovačko tržište, gdje također ima obožavatelje. Osim po Hrvatskoj, Slovačkoj i Češkoj, Elio je nastupao i u Australiji, Americi, Italiji, Kanadi i Sloveniji.

2016. godine je snimio duet s istarskim glazbenikom Sergiom Pavatom. Riječ je o pjesmu “Ovo je moja Istra” za koju je tekst napisao Elio. Godinu dana kasnije je snimljen i spot koji je osmišljen kao turistička razglednica pa zbog toga obiluje prekrasnim kadrovima istarskih gradova i prirodnih ljepota.

Elio je tijekom svoje glazbene karijere koja traje duže od 30 godina snimio 22 albuma. Vlasnik je nekoliko zlatnih ploča, a po ostvarenim nakladama svojih albuma spada u najuspješnije hrvatske izvođače.

1991. godine je na “Melodijama sonca i morja” njegova pjesma “L’armonica triestina” proglašena najvećim hitom . Na “Melodijama Istre i Kvarnera” je 1993. godine s grupom Histri osvojio Zlatni mikrofon. Na festivalu “Arenafest” u Puli 1995. godine s pjesmom “Moja zemlja” osvaja nagradu za najbolji tekst. Na splitskom festivalu “Đir za mlade” 1998. godine s Đorđom Novkovićem za pjesmu “Sve san ti da” osvaja treće mjesto publike.

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail