Dušan Šarac rodio se u Šibeniku 1942. Završio gimnaziju i srednju muzičku školu u Šibeniku (violina). Nakon diplomiranja na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu radi kao muzički pedagog, a od 1975. kao muzički urednik u PGP “Suzy”. Godine 1985. prelazi u “Jugoton”, kasnije “Croatia Records”, gdje još uvijek radi.
Skladanjem se počeo baviti šezdesetih godina i do danas ima oko 800 snimljenih skladbi. Obradio je za vokalnu izvedbu veliki broj dalmatinskih izvornih pjesama. Prisutan je dugi niz godina kao skladatelj na Festivalu klapa u Omišu kao i na ostalim festivalima zabavne glazbe na kojima je osvojio više nagrada.
Surađivao je sa svim šibenskim klapama kao i sa velikim brojem vokalnih solista (M. Kovač, M. Cetinić, I. Patiera, M. Hrnić, J. Zlokić, K. Slabinac, T. Ivčić i drugi). Dvije najdraže skladbe su Šibenska balada (tekst: K. Juras, izvodi klapa Šibenik) i Na omiškoj stini (tekst: P. Picukarić, izvodi klapa Luka – Ploče). Već je dugi niz godina član ocjenjivačkog stručnog suda na Festivalu klapa u Omišu. 30. siječnja 2008. godine izabran je za umjetničkog ravnatelja Festivala dalmatinskih klapa.

Novosti

Nije pronađena nijedna objava vezana uz izvođača. ..

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail