Dušan Jakšić je odrastao u Beogradu. Želio je postati glumac, a kako tada u Beogradu još nije bilo Kazališne akademije, upisao je 1946. godine Srednju glazbenu školu, odjel solo pjevanja, a zatim isti odjel na Muzičkoj akademiji u Beogradu. Kasnije je prešao na Kazališnu Akademiju (današnji FDU) u Beogradu, gdje je i diplomirao u klasi Bojana Stupice 1952. godine. Prvi angažman Jakšić je dobio u novosadskom kazalištu. Uz glumu prihvatio se vrlo rano i pjevanja, i to narodnih pjesama, što je tada bilo unosno.

Godine 1954. promijenio je kazališnu kuću nakon što je dobio mjesto u Beogradskom dramskom pozorištu. Sljedeće je godine snimio mađarsku romansu “Noćas nisu sjale” a nakon toga poznati šlager “Sve moje jeseni su tužne”, skladatelja Žarka Petrovića. Pjesma je postala hit, a Dušan Jakšić poznat.

Na prvom Opatijskom festivalu jugoslavenske radio difuzije 1958. godine, nastupio je kao predstavnik Radio Beograda i otpjevao pjesmu skladatelja Miroslava Biroa “More, more”. Jakšić nije osvojio ni jednu nagradu, ali je ostavio vrlo dobar dojam svojim ugodnim baritonom i pjevačkim umijećem.

Sljedećih desetak godina, sve do 1968., redovni je gost na Opatijskom festivalu, na kojem je prvi put pobijedio 1959. (zajedno s Vicom Vukovim) otpjevavši pjesmu “Mirno teku rijeke” pjesnika Drage Britvića, koju je uglazbio Miroslav Biro. Ponovno je pobijedio 1961., ovaj put s vlastitom pjesmom “Julijana”; tada je osvojio tri nagrade. Uspjeh je ponovio i na festivalu “Beogradsko proleće”, 1964. godine, kada je, također s vlastitom skladbom “Čerge” (na stihove Ljubodraga Despotovića) osvojio prvu nagradu publike. Tih je godina snimio i pjesmu “Otišla si sa lastama”, koja je također postala hit radio postaja.

Uz pjevačku karijeru Dušan Jakšić nije zanemarivao niti svoju primarnu profesiju – glumu. Nastupao je u svojoj matičnoj kući i snimio desetak filmova, te više televizijskih drama i komedija.

Novosti

Nije pronađena nijedna objava vezana uz izvođača. ..

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail