Dražen Zečić rođen je u Splitu 24. srpnja 1967. godine kao jedan od tri sina majke Slavice i oca Stipe. Za najranije djetinjstvo osim topline doma veže ga i jedan ružan događaj koji je prilično utjecao na njega u godinama odrastanja i sazrijevanja. Dijete je političkog zatvorenika koji nije imao građanska prava, a kada je imao šest godina uz majku i brata, svjedočio je pokušaju rušenja obiteljske kuće. Spasili su se u zadnji tren. Zbog političkog progona svog oca bio je često etiketiran pa usprkos talentu za nogomet nikad nije dobio pravu priliku pokazati ga. No, to ga nije obeshrabrilo jer ljubav prema nogometu, kojim se i danas rekreativno bavi, traje i dalje. Osim sporta, vrlo rano se počeo zanimati za poeziju, a volio je i pjesme Miše Kovača. Prvi put se na pozornicu popeo s trinaest godina na festivalu Mladosti moja raspjevana, a sa šesnaest na Fortunafestu. S gitarom u ruci pjevao je pjesmu Ti si bila ljubav moja te se susreo i s prvom kritikom publike. Od treme koja ga je tresla vokalno je bio loš pa mu se publika smijala, ali pred kraj se uspio osloboditi straha čime je i popravio pjevanje za koje je ipak na kraju bio nagrađen pljeskom.

U njegovoj biografiji ostat će zabilježeno i da je upisao građevinski fakultet koji ga nije pretjerano zanimao. Nikad nije otišao ni na jedno predavanje jer ga je životni put odveo u Švicarsku u kojoj je uz posao nastavio pisati pjesme, a upravo tamo je nastala pjesma Vraćam se koju je 1988. godine odabrao Mišo Kovač. Ova suradnja imala je dalekosežniji značaj jer je do tada anonimni Dražen Zečić postao autor čije su pjesme pjevali i ostali popularni pjevači zabavne glazbe čime je i službeno započela njegova glazbena karijera. Ipak kao kantautoru, Draženu Zečiću to nije bilo dovoljno. Kako mu pjevačkih ambicija nije nedostajalo, 1990. godine objavio je album Zagrli me noćas jače. Nažalost, album je prošao gotovo neprimjetno. Godine 1992. na Melodijama hrvatskog Jadrana Zlatko Pejaković je pobijedio s pjesmom Ako odem prijatelji koju potpisuje Zečić, a njegov prvi pjevački uspjeh uslijedio je već iduće godine, također na Runjićevim Melodijama hrvatskog Jadrana na kojima odnosi pobjedu s pjesmom Govore mi mnogi ljudi. Ovom pjesmom Dražen Zečić je osvojio simpatije brojne publike, a ona je ujedno označila njegov izlazak iz medijske sjene. Godine 1993. objavljen je istoimeni album, a dvije godine kasnije, 1995. godine potpisuje ugovor s najvećom diskografskom kućom Croatia Records za koju će objaviti svoje najbolje studijske albume.

Prvi takav album bio je Boem u duši na kojem se uz naslovnu pjesmu nalaze hitovi Ruke gore, Ne plači crna ženo, Silvija. Godinu dana nakon izlaska ovog albuma, o sve većoj popularnosti Dražena Zečića govori i podatak da je na Valentinovo napunio splitske Gripe. Te 1996. godine Dražen je objavio studijski album Tamo gdje je srce, s hitovima Idi, Ako voljet nisam znao, Odavno sam suze isplakao, Što će meni. Njegova karijera bila je u usponu, pjesme je predstavljao na tada brojnim festivalima, a upravo jedan od takvih nastupa na Melodijama hrvatskog Jadrana 1998. godine označit će nagli uzlet u njegovoj karijeri. S Anđelom Kolar, do tada anonimnom pjevačicom, otpjevao je u duetu pjesmu Ima li nade za nas koja samo nekoliko mjeseci kasnije postaje apsolutni hit koji je Dražena Zečića prometnuo u najtraženijeg pjevača. Album Nitko nema dva života koji je objavio te godine, ruši sve rekorde prodaje. Hitovi s tog albuma Što ti znači on, Nisam ja, Prijatelja u meni ne traži bili su dovoljni da se Dražen Zečić proglasi pjevačem godine, a album je osvojio nagradu Porin u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe. U oštroj konkurenciji za Hit godine pobjedu je odnijela pjesma Jugo u izvedbi Giuliana i Marijana Bana, a zanimljivo je da je Giuliano primajući Porin priznao pred svima kako je ta nagrada ipak trebala završiti u rukama Dražena Zečića.
Međutim, prava nagrada ipak je stigla jer je te iste godine Zečić nastupio na splitskom Žnjanu pred oko 20.000 ljudi, a sam koncert trajno je zabilježen i na CD–u. Godine 1999. izlazi njegov novi studijski album Još se sjećam jedne žene s hitovima Kad mi netko tebe spomene, Žao mi je, Nisam htio. Dražen Zečić dobitnik je i nagrade Zlatna ptica koju je Croatia Records dodijelila 2000. godine izvođačima i grupama koji su prodali preko 100.000 primjeraka svojih albuma. Godine 2001. objavio je novi studijski album Ti si život moj s nekoliko festivalskih uspješnica Živim, živim, Malo je, Kad preko mora, Nemoj priznat ljudima. Krajem 2002. godine za izdavačku kuću Scardona objavio je album U ime ljubavi te nastavio nizati uspjehe s albumima Pokidat ću lance sve i Zora objavljene pod etiketom izdavačke kuće Hit Records nakon čega je 2006. godine potpisao višegodišnji ekskluzivan ugovor s Croatia Records s kojom surađuje i danas.

Te iste godine Croatia Records je objavila dvostruku kompilaciju Zečićevih uspješnica u ediciji The platinum collection koja okuplja najznačajnije pjevače domaće zabavne glazbe. Zečićeva kompilacija The platinum collection u rekordnom je roku postigla zlatnu nakladu.

Godine 2007. Zečić s pjesmom Nema ništa novo najavljuje izlazak novog studijskog albuma Oprosti svijete. Pjesma je bila nastavak njegovog megahita Ima li nade za nas stoga je bilo logično da mu se i u ovoj pjesmi pridruži Anđela Kolar. Album je prodan u platinastoj nakladi. Upravo zbog odlične prodaje svojih albuma, Dražen Zečić već dugo slovi kao jedan od najprodavanijih izvođača. Njegovi albumi Boem u duši (1995.), Nitko nema dva života (1998.), Još se sjećam jedne žene (1999.) i Ti si život moj (2001.) prodani su u platinastoj i dijamantnoj nakladi (Nitko nema dva života) zbog čega ih je Croatia Records 2008. g. odlučila ponovo objaviti u novoj redizajniranoj digipak verziji.

Svoj trinaesti album U čast svim dobrim ljudima objavljen 2009. godine posvetio je svim ljudima za koje je godinama pjevao. Na njemu se nalaze hitovi Voljela me samo jedno ljeto, Vladarica, Od duga do duga, Zima zima led. Dvije godine poslije objavio je album Crni kralj i bijela dama koji je u samo mjesec dana od izlaska prodan u srebrnoj, a nekoliko mjeseci poslije i u zlatnoj nakladi.

Velikim koncertnim spektaklom u pulskoj Areni 2. 7. 2011. godine Dražen Zečić doživio je jedno od najljepših koncertnih iskustava. Dupkom puna Arena i 9.000 vjernih obožavatelja doprinijeli su sjajnoj atmosferi te veličanstvenim momentima koji su zabilježeni okom kamere. Trosatni koncertni spektakl na kojem su se nesebično dijelile emocije s obje strane pozornice objavljen je na DVD–u Best of, Arena Pula, live, 2012 godine. Aktualan studijski album Tvoj ću ostati objavljen je 2013. godine na kojem se uz hitove Sve me više pjesme diraju, Prošlo podne, …ja sa vinom nastavio, nalazi i pjesma Na pučini života koju je Zečić otpjevao s pokojnim Vinkom Cocom.
Ovu pjesmu su dvojica velikih prijatelja i kolega trebali otpjevati na Splitskom festivalu 2013. godine no, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja Vinka Coce, Dražen nije htio nastupiti.

Dražen Zečić jedan je od naših najprodavanijih i najpopularnijih izvođača. Iako je većina njegovih pjesma inspirirana nesretnim ljubavima, na njegovim koncertima je uvijek zagarantirana dobra zabava i pozitivna energija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Unatoč uspjehu i popularnosti ostao je skroman i zahvalan publici koja mu je omogućila da živi i radi ono što najviše voli. I pored gustog koncertnog rasporeda u Hrvatskoj i dijaspori te autorskog rada, Dražen Zečić se odaziva na pozive brojnih humanitarnih koncerta od kojih mnogi nikad ni ne dospiju u javnost.
Već dugi niz godina je u sretnom braku sa suprugom Boženom s kojom ima troje djece Miu, Antoniu i Petra.

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail