Na glazbenom nebu Doris Dragović egzistira gotovo 25 godina, iza sebe ima brojne albume, nastupe na festivalima, te dva nastupa na pjesmi Eurovizije. U gradu pod Marjanom rodila se 1961. godine, a prve pjevačke afinitete osjetila je još kao desetogodišnja djevojčica, prateći Splitski festival i diveći se glazbenim veličinama poput Gabi Novak, Tereze Kesovije, Vice Vukova i drugih.
Ljubav prema svjetlima pozornice, rođena je na tavanu kuće u kojoj su živjeli njezini baka i djed, a gdje su se čuvale baletne papučice i kazališni kostimi, bakine sestre, glasovite balerine Ane Roje. Doris je jedno vrijeme pohađala baletnu školu svoje tete Ane, no iako je imala smisla za plesni pokret, balet je zauvijek ostao hobi. Okrenula se glazbi, a tu je ljubav naslijedila od maminog brata, trubača Edija Radosavljevića, jednog od osnivača “Splitskog festivala”.
Svjetla pozornice upoznala je 1981. godine, kada je dobila priliku zapjevati u grupi “More”, u kojoj su prije nje glavni vokal pjevali Oliver Dragojević i Meri Cetinić. U svijet glazbe uveli su je Slobodan Kovačević i Tedi Spalato, tadašnji lideri grupe u kojoj je ostala do 1986. godine, kada je krenula njezina solistička karijera.
Suradnja sa Zrinkom Tutićem dovela ju je na tadašnju Jugoviziju gdje pobjeđuje sa skladbom “Željo moja”, a na eurovizijskom natjecanju u norveškom Bergenu, Doris osvaja 11. mjesto.
U četiri godine, koliko je provela u Tuticu, Doris je izdala šest albuma “Željo moja” 1986., “Tužna je noć” 1987., “Tvoja u duši” 1987., “Pjevaj srce moje” 1988., “Budi se dan” 1989. i 1990. album “Najveći hitovi”.
Početkom devedesetih godina Doris je započela suradnju sa bračnim parom Huljić, s kojim i danas uspješno surađuje. U tom periodu izašli su njezini najveći hitovi, a na brojnim festivalima zabilježila je visoke plasmane i mnoštvo nagrada, čime je postala naša najtrofejnija pjevačica. Od nagrada treba svakako izdvojiti prvu nagradu publike na Melodijama hrvatskog Jadrana (MHJ) 1994. godine za skladbu “Ovo je naša krv”, prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija na MHJ 1995. godine za pjesmu “Jedini”, iste godine drugu nagradu publike na Zadarfestu za pjesmu “Ti”, te prvu nagradu publike 1997. godine na Zadarfestu za skladbu “Nespokoj”. U tom periodu izašli su albumi “Dajem ti srce” 1993. , “Ispuni mi zadnju želju” 1994., “Baklje Ivanjske” 1995., “Rođendan u Zagrebu” – live album s koncerta u Domu sportova 1996., te “Živim po svom” 1997.
Najsvijetliji trenutak u njezinoj karijeri zbio se 1999. godine kada je sa skladbom “Marija Magdalena” pobijedila na Dori, te otputovala na Euroviziju u Jeruzalem, gdje osvaja visoko četvrto mjesto. Album “Krajem vijeka” izašao je nakon Eurosonga i predstavio je jednu novu Doris, sa nešto bržim i komercijalnijim pjesmama. Uslijedio je album “Lice” u pop-dance maniri, a potom je 2001. godine velikim koncertom u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela “Esplanade” proslavila 20 godina estradnog rada. Zajedno sa prijateljima i kolegama koji su je pratili kroz njezinu karijeru, otpjevala je svoje najljepše pjesme, a publici potom darovala album “Doris, s ljubavlju”, sastavljen od najljepših balada.
Svoj posljednji album “Malo mi za sriću triba” izdala je 2002. godine, a tim se albumom vratila svom prepoznatljivom stilu, mediteranskom ugođaju koji najbolje ocrtava njezin senzibilitet, te odgovara njezinom vokalu i temperamentu. Te godine osvojila je prvo mjesto na MHJ sa pjesmom “Malo mi za sriću triba”, te također prvo mjesto na Zadarfestu sa pjesmom “Nije mi vrime”. Godinu dana kasnije na Splitskom festivalu  osvojila je prvu nagradu publike za skladbu “Teret ljubavi”.
Doris Dragović po svemu je jedinstvena osoba, što potvrđuje njezina bogata diskografija i plodna karijera koja i danas traje, tako da se ova priča i dalje nastavlja.

Priča o velikoj i istinskoj divi se nastavlja, a Doris će nas još dugo,dugo uveseljavat novim pjesmama; baš kako i sama kaže:
”……zaboravit ćemo brige dnevne i pokoju sjedu jer 20 novih sad je na redu…..”

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail