Đelo Jusić (Dubrovnik, 26. 1. 1939.), skladatelj, aranžer, dirigent i gitarist, u rodnom je gradu našao izvore nadahnuća te oblikovao prepoznatljive značajke u melodijskoj, harmonijskoj i stilskoj fakturi svojih skladbi. One pripadaju mediteranskome krugu hrvatske zabavne glazbe kojemu su dale vrijedan i specifičan doprinos („Jedan dan“, predstavnica na Eurosongu 1968., „Pusti da ti leut svira“, „Dalmatinski lero“, „La musica di notte“, „Dobro jutro, Margareta“, „Stare ljubavi“, „Znam da ima jedna staza“, „Sve se vraća, sve se plaća“, „Volim te budalo mala“…).
Skladati je počeo šezdesetih godina prošlog stoljeća kad je utemeljio vokalno-instrumentalni sastav Dubrovački trubaduri s kojim je uspješno nastupao u domovini i inozemstvu. Osnivač je i dječjeg zbora Mali raspjevani Dubrovnik koji je obilježio 48. godišnjicu rada. Osim za Croatia Records (Jugoton) snimao je i za ugledne svjetske nakladnike te ostvario opus od 80 LP i 20 CD izdanja za koja je dobio desetak platinastih i zlatnih diskografskih priznanja. Od 1970. do 1975. bio je dopredsjednik Udruženja muzičkih radnika Hrvatske Croatia-Concert, a 1975. postaje njegovim predsjednikom. Od 1990. stalno boravi u Dubrovniku s kojim je podijelio najteže ratne godine, organizirajući prigodne i humanitarne koncerte.
Kao idirgent nastupao je na najpoznatijim koncertnim pozornicama, a njegov skladateljaki rad proteže se i na orkestralnu (suita Dubrovački kantuni), vokalno-instrumentalnu (oratorij De civitate libertatis veritas), scensku (musical Dundo Maroje), filmsku i televizijsku glazbu (Zlatna arena za glazbu u filmu Dubrovački suton, 1999.). Snimio je i nekoliko CD-a s dubrovačkim klapama Ragusa i Maestral.

Dobitnik je nagrade Porin za životno djelo 2007. godine.

Novosti

Nije pronađena nijedna objava vezana uz izvođača. ..

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail