Danijela Martinović glazbena je umjetnica čija je profesionalna karijera započela 1991. godine u grupi Magazin u kojoj je provela pet godina. Svoj prvi samostalni album “Zovem te ja” objavila je 1996. godine kojim je pokazala svoju pjevačku zrelost, a albumima koji su uslijedili “Neka mi ne svane”, “To malo ljubavi”, “I po svijetlu i po mraku”, “Pleši sa mnom” te mnogobrojnim hitovima svrstala se među najpopularnije pjevačice u Hrvatskoj. Njeni albumi dosegnuli su zlatne i platinaste naklade i to ne samo na području Hrvatske već i susjedne Slovenije dok je u Makedoniji 1999. godine proglašena izvođačem godine kada je održala tri uzastopna koncerta u Univerzalnoj dvorani u Skoplju. Veliki uspjeh za Hrvatsku postigla je pjesmom “Neka mi ne svane” s kojom je na Eurosongu 1998. godine osvojila visoko peto mjesto.

Iste godine proglašena je pjevačicom godine na vise od 50 radio postaja, a istom titulom proglašavaju je i tiskovni mediji među kojima je i “Večernji list” koji joj dodjeljuje nagradu “Večernjakova ruža”. Po glasovima radio, TV i tiskovnih medija proglašena je dvije godine uzastopce pjevačicom godine.

U prosincu 1999. godine izdaje svoj treći samostalni album pod nazivom “I po svjetlu i po mraku” koji je prodan u vise od 45.000 primjeraka u nepunih mjesec dana za što je Danijeli uručena zlatna ploča.

Bilo da se radi o bržim ritmovima, kao u singlovima, “Nemam mjeru” i “Volim barabu” ili o sporijim poput “Jednu za ljubav”, kojom je osvojila publiku na Splitskom festivalu 2015. godine, ili zadnjeg hita „Telefon“ iz 2017. godine, Danijeline izvedbe su emotivne i iskrene, one koje pogađaju u dušu. Takvih 50 najboljih pjesama u Danijelinoj karijeri okupljeno je na trostrukoj kompilaciji “50 originalnih pjesama” koju je Croatia Records objavila 2016. godine.

Redovno nastupa u cijeloj regiji, ali i u inozemstvu gdje je rado viđen gost, kao i na festivalima poput CMC-a i Splitskog festivala.

Press Photo

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail