Alen Vitasović rođen je u Puli 5. srpnja 1968. godine. Oženjen je sa suprugom Sandrom s kojom ima dvoje djece, sina Ivana i kćer Miju. Više od četrdeset godina bavi se glazbom, a počeo je svirati harmoniku i nastupati s ocem već s pet godina. S 12 godina osniva svoj prvi glazbeni sastav LADA u Galižani, 1980. Završio je gimnaziju i srednju glazbenu školu u Puli, odjel saksofon i klavir. Još tijekom srednje škole postaje član ponajboljih sastava istarske regije s kojima svira po turističkim mjestima. Nakon nekoliko godina svirke u Hrvatskoj i vojske odlazi u sjevernu Europu gdje s vrhunskim bendovima skuplja veliko iskustvo i uči se služiti s još instrumenata (gitara, flauta, bubnjevi…). Po povratku 1991. zaposlio se na radio postaji HR Pula gdje dvije godine radi kao glazbeni urednik. 1993. počinje Alenova samostalna pjevačka karijera pjesmom „Ne moren bez nje“. Slijede godine slave, uspješna suradnja s autorom Liviom Morosinom, a kasnije i s ostalim hrvatskim skladateljima. Alen ubrzo postaje jedan od najpopularnijih i najuspješnijih hrvatskih izvođača. Sa svojim bendom Superfree promovira pjesme širom Hrvatske, Slovenije, BiH, USA, Njemačke, Švedske, Austrije, Švicarske…Od gotovo svakodnevnih nastupa, turneja, kao najveće izdvajamo: dvorana Vatroslava Lisinskog, Dom sportova , Dvorana na Gripama u Splitu, Dvorana Mladosti u Rijeci, Varaždin, Osijek, stadion u Vinkovcima, Arena u Puli, te sve veće diskoteke u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini…

Aranžer je i producent većine svojih pjesama, približio je i popularizirao čakavicu širem hrvatskom slušateljstvu. Do sada je objavio 4 studijska i jedan live album te više kompilacija.

U nepunih 15 godina prodao je oko 200.000 nosača zvuka u Hrvatskoj, a samo prvi album „Gušti su gušti“ prodao se u do tada rekordnih 100.000 primjeraka. Snimio je i puno dueta u suradnji s poznatim izvođačima iz Hrvatske i inozemstva: Lisa Hunt, Lela Kaplowitz, Crvena jabuka, Šajeta, Hari Rončević, Bruno Krajcar, Adam Končić, Eleonora Turčinović, Karin Kuljanić, Duško Jeličić, Sakramenski, Maja Škufca, Robertino, Vesna Nežić- Ružić, Lidija Percan, Tanja Marić, Danijela Smolec, Andrea Paškvan, Livio Morosin, Roko Bažika, Aledory….

Karijeru mu je obilježila suradnja s najboljim hrvatskim autorima, aranžerima, tekstopiscima, producentima: Nikša Bratoš, Duško Mandić, IvicaKrajač, Boris Krainer, Stipica Kalođera, Livio Morosin, Bratislav Zlatanović, Rudolf Dvorski, Robert Pilepić, Zrinko Tutić, Daniel Načinović, Toni Pernić, Tonči Horvat Hus, Olja Dešić, Ivo Popeskić, Mauro Giorgi, Bruno Zahtila, Bruno Krajcar, Robert Grubišić, Robert Funčić, Remi Kazinoti, Jasenko Houra, Branko Slivar….

Redatelj Igor Mirković snimio je 45-minutni dokumentarni film o Alenovoj glazbenoj karijeri.

Kroz cijelu samostalnu karijeru s velikom ljubavlju pokušava sačuvati originalni glazbeni izričaj svoga kraja, pa je tako više puta nastupao na smotrama Istarskog folklora, kao i na etno festivalu u Neumu, većinom zajedno sa svojim ocem, bratom, stricem i kumom.

Novosti

Nije pronađena nijedna objava vezana uz izvođača. ..

Press Photo

Galerija

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail